Ahmed el-Bourkadi sustine ca este nevinovat
Ahmed el-Bourkadi sustine ca este nevinovat

S-a aflat cum vrea suspectul asasinatului din Iași să-și demonstreze nevinovăția. Au apărut noi detalii în cazul dublului asasinat de la Iași. Studentul marocan, suspectat că i-ar fi ucis pe cei doi tineri studenţi, susține în continuare că este nevinovat. Acesta le-a propus anchetatorilor planul prin care ar urma să demostreze că nu este el vinovatul oribilelor crime din vila de lux din Iași.

Suspectul în cazul dublului asasinat din Iași susține că este nevinovat. Cum vrea să-și demosntreze nevinovăția

Este răsturnare de situaţie în ancheta dublului asasinat din Iași, pentru că Ahmed el-Bourkadi, studentul bănuit de uciderea a doi studenţi în Iaşi, refuză să facă declarații în fața procurorilor.

Astfel, avocatul său a cerut să vadă dosarul crimelor şi abia după ce va studia dosarul şi va vedea ce probe există împotriva studentului marocan, acesta va accepta ca clientul său să facă declarații.

Victimele dublului asasinat din Iasi
Victimele dublului asasinat din Iasi

Avocatul studentului marocan cere timp pentru studierea dosarului

Am cerut Tribunalului o copie a dosarului pentru a ne construi apărarea. Săptămâna viitoare o vom primi. Clientul meu a răspuns în fața judecătorilor însă la Parchet nu am dorit să facem declarații”, a precizat Raluca Andrei, avocatul Ahmed el-Bourkadi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, Ahmed el-Bourkadi are un plan prin care ar urma să demonstreze că este nevinovat. Acesta a informat că vrea să depună la dosar istoricul al deplasărilor sale pe GPS pentru a demonstra că nu el i-a ucis pe cei doi.

Cum intenționează Ahmed Sami El Bourkadi să demonstreze că nu este criminalul celor doi tineri

Dorim să le arătăm anchetatorilor situația deplasărilor clientului meu pe GPS”, a mai spus avocata Raluca Andrei.

În momentul de față, Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi studenţi din cartierul Roua din Iași, se află în arest după ce Curtea de Apel Iaşi a aprobat cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cine sunt victimele în cazul dublului asasinat din Iași

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, este suspectat că l-a ucis pe colegul lui Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o şcoală postliceală.

Cadavrele celor doi studenţi au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Autorităţile din România au fost alertate de o rudă a studentului marocan, îngrijorată că acesta nu ajunsele la Bruxelles în ziua programată şi nici nu reuşea să vorbească cu el.

Tânăra româncă a fost înjunghiată de 33 de ori de către criminal

Astfel, tânărul marocan și iubita lui româncă au fost găsiți înjunghiați în casă. Legisţii au stabilit că el avea 17 plăgi înjunghiate, iar ea 33 de plăgi înjunghiate.

Medicii legişti au stabili că amândoi au murit rapid pentru că loviturile fuseseră aplicate în zona organelor vitale.

Suspectul a plecat în Italia în ziua crimelor din vila de lux din Iași

Anchetatorii au audiat mai multe persoane în cazul dublului asasinat, însă acestea au fost lăsate să plece acasă. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit.

Acesta plecase din ţară la scurt timp după moartea celor doi studenţi în Italia, călătorie pe care susține că o avea planificată de mai mult timp.

Ahmed Sami El Bourkardi și-a îngrijit la spital o rană tăiată chiar în ziua oribilelor crime

În plus, anchetatorii au aflat că acesta, în ziua crimei, a fost la spital pentru îngrijiri medicale, unde le-a declarat doctorilor care l-au îngrijit că s-a tăiat într-un geam.

Asta se întâmpla la scurt timp de la momentul stabilit de legişti că ar corespunde celui în care au fost înjunghiați mortal cele două victime.