Porcul de Craciun al unui barbat avea 14 rinichi
Porcul de Craciun al unui barbat avea 14 rinichi

Este incredibil ce a găsit un bărbat în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun. Medicii au rămas șocați când au văzut. Ca în fiecare an, bărbatul a sacrificat un porc cu ocazia Crăciunului numai că în acest an a avut o surpriză uriașă. Porcul, deși arăta bine și a ajuns la 150 de kilograme avea în el ceva ce nu s-a mai văzut. Chiar și medicii veterinari au rămas muți când au văzut ce se întâmplă.

Ce s-a descoperit într-un porc tăiat de Crăciun. Ce avea porcul în el i-a lăsat pe medicii veterinari muți

Bărbatul din Sălaj s-a trezit cu noaptea în cap, așa cum cere tradiția, a pus la punct cele necesare în vederea sacrificării porcului și a trecut la treabă. Toate bune și frumoase până când bărbatul a ajuns la desfacerea porcului.

Cadavrul porcului a ajuns imediat pe mâinile medicilor veterinari. Specialiștii au recunoscut că nu au mai văzut niciodată așa ceva. Ce a găsit bărbatul în porcul pe care l-a tăiat de Crăciun? Porcul tăiat de bărbat, care cântărea în jur de 150 de kilograme, avea nici mai mult nici mai puțin decât 14 rinichi. Opt așezați într-o parte a corpului, șase, în cealaltă.

Un porc a avut 14 rinichi
Un porc a avut 14 rinichi

Rinichii porcului au ajuns la analiză

Ajutat de un jurnalist local, bărbatul a dus cele șapte perechi de organe pentru a fi analizate la Direcţia Sanitar Veterinară Maramureș.

„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal.

La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit”, a spus Corina Dragoş, de la DSV Maramureş.

Medicii spun că este vorba despre o malformație congenitală

Medicii veterinari cred că este vorba despre o malformație congenitală și că cel puțin unul dintre rinichi era funcțional, ținând cont de faptul că porcul a ajuns la 150 de kilograme fără să dea vreun semn de boală.

În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală.

Măcar un rinichi a fost funcțional

Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme. Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus.

Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a declarat şi Marius Sima, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş.

Propietarul porcului a gătit porcul care nu suferea de vreo altă boală

De asemenea, proprietarul a preparat din porc produsele tradiționale, porcul neavând altă boală. În ceea ce privește cei 14 rinichi, pentru alții, cărora le plac rinichii de porc, nu putea să fie altceva decât o binecuvântare.