Ce sa nu faci daca ai avut coronavirus
Ce sa nu faci daca ai avut coronavirus

S-a aflat ce nu trebuie să faci dacă ai fost infectat cu coronavirus. Medicii spun că este pericol de moarte. Astfel, medicii îi anunță pe cei care care au suferit de această boală să nu facă asta. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Ce să nu faci dacă ai fost infectat cu COVID-19. Medicii ruși avertizează că este pericol de moarte

Medicii au anunțat că cei care au suferit de coronavirus trebuie să evite băile calde, în cadă sau mersul la saună timp de o lună. O baie foarte caldă sau mersul la saună poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, au avertizat doi medici ruşi.

„Nu este de dorit ca cei care au avut COVID-19 și au suferit complicații neurologice sau cardiovasculare să facă baie în cadă sau să meargă la saună timp de o lună, deoarece aceasta este o povară semnificativă pentru organism. Supraîncălzirea poate provoca crize hipertensive, tulburări vasculare, exacerbări ale varicelor și alte probleme”, a explicat Serghei Tokarev, şeful Departamentului Profilaxie în Districtul Federal Ural.

Sauna nu este indicata pentru cei care au avut forme mai grave de coronavirus
Sauna nu este indicata pentru cei care au avut forme mai grave de coronavirus

Al doilea medic, avertismente pentru cei care au suferit de coronavirus

Imunologul Vladimir Bolibok vorbeşte şi el despre aceleaşi probleme, invocând dereglări legate de coagularea sângelui.

„Baia este unul dintre remediile populare pentru tratamentul răcelilor, dar nu şi atunci când este vorba despre COVID-19. Deoarece această boală influenţează coagularea sângelui, în perioada Covid și post-Covid ne este foarte frică de dezvoltarea trombozelor. O persoană merge la o baie sau la o saună, transpiră acolo, are loc deshidratarea, sângele se îngroașă, iar acest lucru crește probabilitatea apariției cheagurilor de sânge, apoi apar accidente cerebrovasculare, tahicardie…”, a adăugat Vladimir Bolibok.

Cât timp să te abții de la băile fierbinți

Imunologul rus spune că sunt de evitat băile în cadă și saunele, timp de cel puțin o lună după vindecarea de COVID-19.

„Perioada de recuperare după boală durează de obicei o lună. În acest moment, trebuie să aveți grijă cu băile, saunelor şi,, în general, cu supraîncălzirea. Asta deoarece un sindrom post-Covid se poate dezvolta în continuare într-o lună, chiar dacă o persoană a avut o formă ușoară de boală, iar orice supraîncălzire poate fi periculoasă”, a mai spus Vladimir Bolibok.