George Simion, la un pas sa-l loveasca pe ministrul Energiei
George Simion, la un pas sa-l loveasca pe ministrul Energiei

George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu. „Ești un hoţ!…”. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, astăzi, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR, George Simion, în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva lui.

Scandal în Parlament. George Simion a sărit la gâtul ministrului Energiei. Virgil Popescu spune că nu îi este frică de liderul AUR

Liderul AUR George Simion a ajuns, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva lui şi l-a luat de gât pe ministru. Preşedintele de şedinţă a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul Permanent.

Virgil Popescu se afla în Parlament, în Camera Deputaților, în calitate de ministru al Energiei. A fost chemat în Parlament de către USR, care a depus o moțiune simplă.

George Simion i-a vorbit urat ministrului Energiei, Virgil Popescu
George Simion i-a vorbit urat ministrului Energiei, Virgil Popescu

Virgil Popescu l-a instigat pe George Simion să-l lovească

”Este un hoț, vine și minte cu nonșalanță”, a spus George Simion. Ședința în care se dezbătea moțiunea simplă a fost suspendată după gestul lui George Simion, liderul AUR, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hai,hai, hai, lovește-mă!”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion.

Parchetul General s-a sesizat după imaginile cu Virgil Popescu agresat de George Simion în Parlament, potrivit România TV.

Virgil Popescu nu se teme de George Simion

De cealaltă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că nu îi este frică de George Simion, care l-a bruscat în Parlament, în timpul moțiunii.

„Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple așa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută. Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. În semn de protest nu voi mai prezenta. O să depun în scris răspunsul la moțiune. Nu e vorba de teamă, ci de tras un semnal de alarmă, că nu suntem în perioada interbelică, o perioadă de tristă amintire”, a spus Virgil Popescu.

George Simion recunoaște că a greșit

George Simion a recunoscut că este normal să fie sancţionat, dar că toate astea spune că nu îşi va cere scuze.

”Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ, pentru că este un hoţ. Nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. M-a deranjat faptul că e un hoţ şi i-am zis că este un hoţ şi vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjaţi de facturile pe care le primesc. Şi omul acesta vine şi minte cu nonşalanţă. Este posibil aşa ceva? Trebuie să mai zicem câteodată şi adevărul de la tribuna Parlamentului. Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ, pentru că nu e posibil să îl ţină în braţe, ştie tot PNL-ul, ştie tot USR-ul, întrebaţi-l şi pe domnul Năsui, că au fost la guvernare împreună”, a declarat George Simion.