Mircea Lucescu se afla in Ucraina, sub bombardamentele rusesti
Mircea Lucescu se afla in Ucraina, sub bombardamentele rusesti

Cunoscutul antrenor român Mircea Lucescu, în vârstă de 76 de ani, se pare că se află în Ucraina, chiar în capitala Kiev, care este bombardată de forțele rusești și cele ale Belarus. Antrenorul român spera ca Dinamo Kiev, echipa antrenată de el, să joace sâmbătă, însă sunt șanse foarte mici să mai existe etapa respectivă, ținând cont că Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei.

Mircea Lucescu se afla în Ucraina, sub bombardamentele rusești

Update: 

Mircea Lucescu a revenit la București de la Kiev, vineri seara, la o zi după ce a început războiul în Ucraina.

„Soţia şi membrii familiei mele m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu preşedintele clubului şi cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulţi copii. Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt ataşaţi de pământul lor. Pot garanta că vor lupta şi că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstraţii la Sankt Petersburg şi Moscova. Preşedintele Putin a pornit războiul, nu cetăţenii ruşi”, a declarat Lucescu pentru new.sport.ua, preluat de Digi Sport.

Știre inițială:

Într-un mod cu totul ciudat, antrenorul Mircea Lucescu a ales să nu părăsească capitala Ucrainei, deși toate televiziunile spuneau că atacul Rusiei este unul iminent. Românul a spus chiar că el nu pleacă, deoarece nu este laș.

„Deocamdată stau și aștept să văd ce se întâmplă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Inhulets Petrove, la Kiev, dar să vedem ce e cu starea de urgență. Cum să vin (n.r. la Bucureşti?) Păi să plec așa… Eu nu sunt laș, n-am plecat nici când a început nebunia în Donețk, în 2014. Nu pot să fac așa ceva. În niciun caz…

Păi aș da un exemplu negativ pentru toată lumea… de frică, de panică, de neseriozitate… cum să fac așa ceva? Să sperăm că n-o să fie nimic și s-or potoli oamenii ăștia mari și fără minte… să le vină mintea la cap”, a declarat Mircea Lucescu, miercuri seară, pentru Fanatik.

Mircea Lucescu se afla in Ucraina, sub bombardamentele rusesti
Mircea Lucescu se afla in Ucraina, sub bombardamentele rusesti

Echipa s-a întors recent din cantonament

Mircea Lucescu a fost contestat puternic, de când a venit pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev. Deși românul a câștigat mai toate trofeele din Ucraina cu echipa respectiv, fanii nu au putut să uite faptul că acesta a antrenat-o pe rivala Shaktar Donețk. Regiunea Donețk și Luhansk și-au declarat independența față de Ucraina, iar Rusia a recunoscut-o.

Mircea Lucescu şi echipa Dinamo Kiev s-au întors luni, pe 21 februarie din cantonamentul în Antalya pe care l-au prelungit până cu cinci zile înainte de startul returului, însă iară că războiul din Ucraina se pare că l-a surprins pe antrenorul român la Kiev.

„Ei stau cu soțiile, copii aici, la Kiev, poate ceva rude să aibă pe-acolo… Șaparenko are părinții la Mariupol… la Marea Azov… ceva mai mult de o sută de kilometri de Donețk”, a completat Lucescu pentru sursa citată.