Vladimir Putin a pus in alerta fortele nucleare
Vladimir Putin a pus in alerta fortele nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare! Acest pas vine după ce președintele rus a acuzat  „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters! Este alertă maximă!

Vladimir Putin a pus în alertă forțele nucleare

Acest ordin a venit din partea președintelui Vladimir Putin în urmă cu câteva minute, în timpul unei întâlniri televizate cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov. Putin nu a primit bine discursul NATO, așa că a activat forțele nucleare.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei (forțele nucleare) într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Recent, președintele Vladimir Putin spunea că Rusia nu se poate compara cu NATO, însă a ținut să le reamintească tuturor că Rusia este printre puținele țări care dețin arme nucleare de trei feluri. Pe apă, pe uscat, dar și în aer.

Occidentul a amenințat Rusia cu sancțiuni economice fără precedent, însă niciunul nu a pledat pentru o intervenție militară condusă de NATO pentru apărarea Ucrainei, țarî care nu este membră NATO.