Primul roman ucis in razboiul din Ucraina
Primul roman ucis in razboiul din Ucraina

Din păcate, a fost înregistrată prima victimă din rândul românilor, în războiul din Ucraina! Acesta este Andrei, în vârstă de 32 de ani. Era soldat în armata ucraineană și avea o misiune foarte importantă. Alături de el au mai căzut alți 21 de camarazi de-ai săi, într-un atac cu rachete venit din partea armatei Rusiei. Soldații ucraineni au murit pe loc.

Primul român ucis în războiul din Ucraina

Un român în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața în Ucraina. Andrei era angajat în armata ucraineană și păzea un radar foarte important pentru arata ucraineană. Era însoit de alți 21 de camarazi, când radarul a fost atacat de armata rusă. Rachetele au distrus radarul, dar au i-au ucis și pe cei 22 de militari, printre care se afla și Andrei.

Soldatul român ucis în Ucraina era căsătorit, avea o fetiță de 3 ani, iar soția sa este însărcinată. Peste doar două luni urmează să aducă pe lume cel de-al doilea copil al familiei. Micuțul nu va își va cunoaște tatăl niciodată, decât din poveștile mamei sale.

Primul roman ucis in razboiul din Ucraina
Primul roman ucis in razboiul din Ucraina

„Ne-au ucis băiatul”

„Avem tare mare durere. Ne-au ucis băiatul, cel mai scump copil. A lăsat în urmă un copil de 3 ani și o nevastă care stă să nască”, a mărturisit mama lui Andrei.

„Andrei a murit! I-au chemat la raport noaptea, el slujeşte armata, în acel moment când a ajuns la raport a fost o rachetă trasă în unitatea lor”, a mărturisi Vika, mătușa lui Andrei din Odessa.

„Era plutonier şi era în ture acolo de pază. Au făcut una cu pământul unitatea. Au căzut două rachete care au distrus un sistem radar. Am aflat că au murit 22 de persoane acolo, dar ce nu ştiam, că între cele 22 de persoane este şi un nepot al nostru.

„Să se regfugieze în beci”

Soția a vorbit ultima oară când a plecat seara la tură. Nu s-au aşteptat, nimeni nu s-a așteptat. Discutam că dacă va începe ceva să se refugieze în beci”, a mai mărturisit și Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei, conform știrileprotv.ro.

Vestea morții lui Andrei a fost dată de mătușa acestuia, Liliana Ciobanu, care locuiește în Bragadiru, Ilfov, la doar câțiva kilometri de București. Familia tânărului este sfâșiată de durere.

Între timp, Rusia l-a invitat la discuții pe președintele Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei. Acestea urmează să aibă loc astăzi, în a 5-a zi a confruntprilor. Întâlnirea va avea loc undeva la granița dintre Ucraina și Belarus.