Rusia sustine ca unele drepturi ale cetatenilor rusi aflati pe teritoriul Romaniei ar fi fost incalcate
Rusia sustine ca unele drepturi ale cetatenilor rusi aflati pe teritoriul Romaniei ar fi fost incalcate

Rusia acuză și amenință România. Moscova a trimis o notă Ministerului de Externe al României în ceea ce privește încălcări ale drepturilor cetăţenilor ruşi care se află pe teritoriul țării noastre. MAE român a promis că va lua măsuri dacă va fi posibil și se va impune asta.

Rușii acuză și amenință România, oficial. „Am trimis o notă MAE român”

România a fost amenințată de Rusia cu privire la cetățenii ruși care trăiuesc pe teritoriul nostru. Confrom ambasadorului Rusiei în România, MAE a luat notă de avertizare și ar fi informat că va lua măsuri dacă se va impune.

„Noi, desigur, am protestat pe lângă autorităţile române, am trimis o notă MAE român. Ni s-a cerut să le oferim cazuri concrete de încălcare a drepturilor cetăţenilor ruşi şi au promis că vor lua măsuri dacă este posibil. Vom lucra în această direcţie”,  a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, într-o intervenţie la postul Rossia-24.

Valeri Kuzmin a avertizat MAE sa ia masuri in ceea ce priveste cetatenii rusi aflati in Romania
Valeri Kuzmin a avertizat MAE sa ia masuri in ceea ce priveste cetatenii rusi aflati in Romania

Ce recomandări are Rusia pentru cetățenii săi aflați în România

De asemenea, ambasadorul rus a indicat că, în România, sunt „relativ puţini” cetăţeni ruşi.

„Le recomandăm să utilizeze rute care să ocolească zona de conflict. În cazul nostru, ruta este Turcia – prin Istanbul – sau Serbia – prin Belgrad. În acelaşi timp, înţelegem că în condiţiile în care autorităţile române au anunţat închiderea spaţiului aerian, condiţiile pentru evacuarea din România, desigur, sunt complicate în mare măsură”, a adăugat Valeri Kuzmin.

Ucrainenii nu ar mai rezista mult atacurilor Rusiei

La 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că a decis să declanşeze o operaţiune militară specială în Ucraina. UE a calificat aceste acţiuni drept o încălcare a dreptului internaţional şi a impus sancţiuni în consecinţă pentru Rusia, notează agenţia rusă de stat, TASS. De asemenea, un colonel al armatei SUA anunța astăzi că Ucraina nu va mai rezista mult în fața atacurilor Rusiei.

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face în ultimii 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale. Așa cum noi n-am tolera forțe militare sau rachete rusești în Cuba. Noi l-am ignorat dar, în final, el a acționat. Nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în NATO. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate. Este o concentrație de 30-40.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore suspectez că rușii îi vor anihila”, a declarat colonelul Douglas Macgregor.