Vladimir Putin trebuie izolat economic
Vladimir Putin trebuie izolat economic

Al Treilea Război Mondial ar fi invevitabil. Planul diabolic al lui Vladimir Putin a fost dezvăluit de un expert militar american. Fiona Hill, unul dintre cei mai apreciați experți americani pe spațiul rus, crede că liderul de la Kremlin încearcă să distrugă întreaga ordine mondială, indiferent de mijloacele folosite.

Un expert militar spune că al Treilea Război Mondial a început deja. Anunțurile îngrijorătoare ale Fionei Hill

Fiona Hill, reputat expert militar al SUA, crede că al Treilea Război Mondial a început deja.

„Al Treilea Război Mondial a început deja. Din păcate, există politicieni şi personalităţi publice în Statele Unite şi în întreaga Europă care au îmbrăţişat ideea că Rusia a fost nedreptăţită de NATO, că Putin este un om puternic şi are dreptul să facă ceea ce face: deoarece cumva Ucraina nu e demnă de independenţă, fie pentru că sunt ţinuturile istorice ale Rusiei, fie pentru că ucrainenii sunt ruşi sau liderii ucraineni sunt-aşa cum spune Putin-nazişti fascişti, drogaţi sau orice etichetă ar vrea să aplice aici. Din păcate, reluăm vechile tipare istorice pe care am promis că nu le vom mai permite niciodată”,a declarat Fiona Hill.

Fiona Hill, expert militar al SUA
Fiona Hill, expert militar al SUA

Cine sunt vinovații pentru situația actuală

Expertul militar mai anunță că vinovați de ceea ce se întâmplă acum sunt toți aceia care au contribuit la cufărul de război al lui Putin, adică toate statele care au cumpărat gaze sau petrol rusesc.

„Un alt aspect în acest context istoric mai larg este cât de mult a ajutat comunitatea de afaceri germană la facilitarea ascensiunii lui Hitler. În acest moment, toţi cei care au făcut afaceri în Rusia sau au cumpărat gaz şi petrol rusesc au contribuit la cufărul de război al lui Putin. Investiţiile noastre nu stimulează doar profiturile afacerilor sau fondurile suverane ale Rusiei şi dezvoltarea acesteia pe termen lung. Acum sunt literalmente combustibilul pentru invazia Rusiei în Ucraina”, a mai spus Fiona Hill.

Afacerile cu Rusia, oprite

Expertul militar susține că toate afacerile cu Rusia trebuie stopate până când Vladimir Putin termină atacul și își retrage armata.

„Sancțiunile nu vor fi suficiente. Așa cum nu putem avea o negociere diplomatică pentru altceva decât pentru o încetare a focului și o retragere în timp ce Ucraina este încă bombardată, așa este nevoie de o suspendare a afacerilor cu Rusia până când Moscova încetează ostilitățile și își retrage trupele“, mai spune expertul militar.

Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina

Fiona Hill mai este de părere că Vladimir Putin poate fi oprit doar de un răspuns la scară mare. Altfel, nu se poate știi când și unde se va opri.

„Trebuie să existe un răspuns internaţional pe scară mare care să forţeze Rusia să-şi oprească acţiunea militară. Unele ţări se simt incomod şi speră că toate astea se vor sfârşi de la sine – nu este aşa, pentru că Putin stabileşte un precedent ca ţările să revină la genul de comportament care a aprins cele două războaie şi potrivit căruia teritoriile sunt la dispoziţia tuturor să fie luate.

Putin nu se va opri la Ucraina, care a devenit doar frontul unei străduinţe de a menţine un sistem bazat pe reguli în care ţările nu iau prin forţă ce doresc. Toate ţările ar trebui să acorde atenţia cuvenită acestui fapt“, concluzionează fostul director pentru Rusia şi Europa la Consiliul Naţional de Securitate al SUA.

Vladimir Putin vrea să construiască Imperiul Rus

Conform Fionei Hill, Vladimir Putin Putin vrea să restabilească dominaţia a ceea ce consideră Imperiul Rus, aducând toți vorbitorii de rusă împreună, el formulând ideea de „Lumea Rusă” şi referindu-se în eseul publicat recent la Ucraina şi Rusia ca fiind „un singur popor”.