Seful Apararii britanice, declaratii grave la adresa lui Vladimir Putin
Seful Apararii britanice, declaratii grave la adresa lui Vladimir Putin

Vladimir Putin își va ieși cu siguranță din fire când va vedea declarația dată recent de ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care consideră că președintele Rusiei nu mai are nicio putere și nu mai reprezintă nimic e plan internațional, iar situația nu se va schimba, indiferent de rezultatul războiului din Ucraina. În plus, acesta a vorbit și despre ajutorul pe care Marea Britanie îl poate oferi indirect Ucrainei.

Șeful Apărării britanice, declarații grave despre Vladimir Putin

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a făcut declarații foarte importante, legate de războiul din Ucraina. Britanicul a spus că țara sa este dispusă să ajute Polonia, dacă guvernul de la Varșovia va decide să trimită avioane de luptă Ucrainei. Acesta recunaște că acest pas ar situa Polonia drept țintă pentru Rusia.

„I-aş susţine pe polonezi în orice decizie ar lua. Am susţine Polonia. I-am ajuta cu tot ce ar avea nevoie. Polonia va înţelege că alegerile pe care le face nu doar vor ajuta direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, dar ar plasa-o în prima linie a focului din partea unor ţări precum Rusia sau Belarus”.

Seful Apararii britanice, declaratii grave la adresa lui Vladimir Putin
Seful Apararii britanice, declaratii grave la adresa lui Vladimir Putin

„Este terminat. Armata sa este terminată”

Ben Wallace și-a îndreptat apoi atenția către președintele Vladimir Putin, despre care consideră că nu mai are niciun viitor și este „terminat”, cel puțin pe plan internațional. Oficialul britanic spune că Putin nu mai are nicio putere, și mai spune că armata rusă este și ea „terminată”.

„Indiferent ce se va întâmpla, preşedintele Putin nu mai are nicio putere în lume. Este terminat. Armata sa este terminată. Iar el trebuie să recunoască asta. Comunitatea internaţională s-a unit împotriva lui. Din poziţia sa, el va produce dificultăţi economice uriaşe pentru poporul său”, a adăugat ministrul britanic al Apărării.

Între timp, Vladimir Putin vrea să pară că este relaxat și nu se teme de nimic. Oficialii ruși au dat presei imagini de la ultima așa-zisă ieșire în public a lui Vladimir Putin. Acesta ar fi participat la o întâlnire cu angajații companiei aeriene de stat Aeroflot. Șeful statului apare la aceeași masă cu zeci de stewardese, însă experții spun că imaginile ar fi fost trucate, iar Vladimir Putin nu s-ar fi aflat niciodată în sala respectivă. Imaginile au fost publicate de autoritățile din Rusia imediat după ce s-a scris că șeful statului ar fi închis într-un buncăr din Siberia.