Vitali Klitschko baga Romania in sperieti
Vitali Klitschko baga Romania in sperieti

Vitali Klitschko sperie România. Ce planuri ar avea Vladimir Putin. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a oferit un interviu pentru News Hour with CNN în care a vorbit despre apărarea capitalei Ucrainei de invazia forțelor ruse, cât și despre următoarele mișcări pe care le-ar putea face Rusia.

Vitali Klitschko spune că Vladimir Putin nu se va mulțumi doar cu cucerirea Ucrainei. România s-ar putea afla în planurile lui

Campionul modial la categoria grea, Vitali Klitschko și actualk primar al Kievului, a făcut dezvăluiri despre ce planuri ar avea Vladimir Putin. De asemenea, fostul boxer a spus ce se întâmplă cu adevărat, că ținta reală a liderului de la Kremlin ar fi Kievul.

Fostul mare sportiv mai spune că Vladimir Putin nu se va opri ușor din ce a început și că acesta se va extide cu războiul, ba spune chiar că asta se întâmplă deja.

Vitali Klitschko spune ca Ucraina traieste un cosmar incredibil
Vitali Klitschko spune ca Ucraina traieste un cosmar incredibil

Kievul este ținta lui Vladimir Putin?

„Sunt foarte mulți oameni răniți și uciși. Doar în orașul nostru, Kiev, până acum aproape 300 de persoane sunt rănite. Planurile rușilor nu sunt secrete. Kievul este ținta. În patru zile avioanele au încercat să pună stăpânire pe Kiev. Ca primar al Kievului le-am spus tuturor că soldații ruși nu vor ocupa niciodată Kievul.

Peste un milion de bărbați sunt în Kiev. Avem baricade construite pe stradă, la fiecare intersecție. Prin jumătate din corpul meu trece sânge rusesc pentru că mama mea e rusoaică. În Ucraina locuiesc oameni pașnici, nu am fost niciodată agresivi cu nimeni”, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Ucraina trăiește un coșmar

Vitali Klitschko a spus că cea mai cutremurătoare imagine pe care a văzut-o de la începutul invaziei ruse este uciderea copiilor: „Copii uciși, femeile care plâng, bucăți din corpurile oamenilor pe străzi. Este un coșmar”.

Întrebat dacă Rusia își va opri încercările de expansiune la Ucraina, primarul Kievului a precizat că fostele țări ale blocului sovietic ar putea fi viitoarele ținte ale lui Putin.

România, atacată de Vladimir Putin?

Fostul boxer a mai avertizat că Vladimir Putin nu se va opri doar la Ucraina, ci ar putea să treacă chiar la invazia României. Acesta susție că țara noastră s-ar afla printre planurile lui Vladimir Putin.

„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donetsk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor”, a explicat Vitali Klitschko.