Vladimir Putin ameninta SUA cu ruperea relatiilor diplomatice
Vladimir Putin ameninta SUA cu ruperea relatiilor diplomaticeMoscow recognises independence of Separatist Republics in East Ukraine, Moscow, Russia - 21 Feb 2022,Image: 664060729, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vladimir Putin, amenințări pentru SUA. „Au omorât sute de mii de oameni”. Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin. Rusia amenință că totul s-a r pute termina cu ruperea relaţiilor diplomatice. Ce l-a deranjat pe șeful de la Kremlin așa de tare.

Relațiile dintre Rusia și SUA, la un pas de a fi rupte. De ce s-a supărat Vladimir Putin pe omologul său rus

Ministerul rus de externe a anunţat luni că l-a convocat pe ambasadorul american la Moscova, John Sullivan, pentru a-i pune în vedere că remarcile făcute de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, despre omologul său rus, Vladimir Putin.

Cele spuse de președintele american au adus relaţiile diplomatice bilaterale aproape de punctul de ruptură, informează Reuters.

Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de razboi
Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de razboi

Afirmațiile lui Joe Biden, nedemne de un demnitar la nivelul lui

„Luni, 21 martie, ambasadorul american, John Sullivan, a fost convocat la Ministerul rus de Externe şi i s-a înmânat o notă de protest în legătură cu recentele declaraţii inacceptabile făcute de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui Rusiei. Afirmaţiile preşedintelui SUA, nedemne de un demnitar de un asemenea nivel, împing relaţiile americano-ruse spre a fi întrerupte”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Monde.

Jor Biden a spus despre Vladimir Putin că este un criminal de război

Miercurea trecută, Joseph Biden a răspuns afirmativ la o întrebare a unui jurnalist dacă îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin „criminal de război”. Ulterior, Joseph Biden a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Capitoliu, că Vladimir Putin este un „dictator criminal”. Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că este de acord cu „opinia” exprimată de preşedintele SUA, Joseph Biden, privind comiterea de către Rusia a unor „crime de război” în Ucraina.

Preşedinţia Rusiei a reacţionat vehement la afirmaţiile liderului de la Casa Albă. „Considerăm inacceptabilă şi impardonabilă această retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au omorât sute de mii de oameni în întreaga lume”, a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Aproape 1000 de civili ucraineni, uciși până în prezent în războiul pornit de Vladimir Putin

Cel puțin 925 de civili din Ucraina au fost uciși până în prezent în războiul declanșat de Rusia, iar alți 1.496 au fost răniți, conform Agenției ONU pentru Drepturile Omului. Însă, billanțul ar putea fi mult mai mare.

Organizația Națiunilor Unite nu a putut să verifice numărul victimelor raportate în mai multe locuri care au fost intens bombardate de forțele armate ale lui Vladimir Putin.