Arde centrul comercial Prosper de pe 13 Septembrie, București
Arde centrul comercial Prosper de pe 13 Septembrie, București

S-a emis mesaj RO-Alert. Arde puternic un cunoscut centru comercial din București. Un incendiu puternic a izbucnit marţi la centrul comercial Prosper din Sectorul 5 al Capitalei. Pompierii evacuează clădirea. Salvatorii au hotărât evacuarea locuitorilor unui bloc aflat în apropierea incendiului.

Incendiu la centrul comercial Prosper din București. Pompierii intervin cu 11 autospeciale

Incendiu puternic la centrul comercial Prosper din Bucureşti. Arde acoperişul şi faţada centrului comercial situat pe Calea 13 Septembrie din Bucureşti.

Pompierii ISU Bucureşti au intervenit cu 11 autospeciale de stingere, patru autoscări şi două autospeciale SMURD. Incendiulul de la centrul comercial Prosper se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătrați.

Bloc de locatari, evacuat

Conform ISU Bucureşti, nu au fost raportate victime. Angajaţii şi clienţii centrului comercial au fost evacuaţi. De asemenea, au fost evacuaţi şi locuitorii unui bloc din apropierea centrului comercial Prosper.

Astfel, în zonă sunt degajari mari de fum influenţate şi de vântul care suflă cu putere în Bucureşti. Locuitorii sunt sfătuiţi să închidă ferestrele locuinţelor.

„Sunt degajări mari de fum influențate de vânt, motiv pentru care solicităm închiderea ferestrelor pentru toate locuințele din zonă”, a transmis ISU.

Mesajul RO-Alert

„Incendiu major produs pe Calea 13 Septembrie la Complexul PROSPER. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție.

Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, arată mesajul RO-Alert.

Incendiu devastator și în Baia Mare

De asemenea, un alt incendiu de proporții a avut loc în noaptea de luni spre marți, într-un apartament al unui bloc de pe strada Delavrancea, din orașul Baia Mare. Doi soţi s-au aruncat de la etajul doi al blocului în care locuiau, după ce au izbucnit flăcările.

„În urma incendiului, două victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, dintre care una în vârstă de 80 de ani, aflată în stare de agitaţie. (…) Incendiul a fost localizat şi s-au înregistrat doar pagube materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.