Avion de acrobatie prabusit langa Ploiesti
Avion de acrobatie prabusit langa Ploiesti

Avion de acrobație, prăbușit lângă Ploiești. Pilotul nu a avut nicio șansă. Un avion privat de acrobație în care se afla doar pilotul s-a prăbușit în Prahova, comuna Targșoru Vechi, sat Strejnic. Pilotul era unul cunoscut în branșă, având mii de ore de zbor.

Avion de acrobație prăbușit în Strejnic, Prahova. Pilotul a decedat

Pilotul avea 55 ani, iar aeronava prabuşită este un Suhoi-31, de producţie rusească, avion de acrobaţie cu un singur motor care este foarte popular la spectacolele aviatice. Aparatul era singurul de acest fel înmatriculat în țara noastră.

Pilotul avionului de acrobaţie care s-a prăbuşit sâmbătă în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnic, a decedat, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Salvatorii nu au mai putu face nimic pentru a salva viața pilotului de acrobație

Avionul prăbuşit este unul privat, de acrobaţie. La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, precum şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

De asemenea, la locul tragediei a aterizat și elicopterul SMURD, dar echipajul nu a avut pe cine prelua pentru că pilotul decedase între timp.

Pilotul decedat, cunoscut în branșă

Pilotul care a decedat, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu, în județul Prahova, este foate cunoscut în domeniul aviației de acrobație din România.

Este vorba despre Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi, care s-a prăbușit în apropierea aerodromului din Strejnic.

Care ar fi cauza prăbușirii, conform primelor informații

Pilotul făcea acrobații, era un zbor de antrenament, iar din primele informații reiese că motorul a cedat. În avionul prăbușit se afla doar pilotul, potrivit ISU Prahova.

Dan Ștefănescu era component al Lotului Național de Acrobație, Campion Național Acrobație și Aterizare la Punct fix, Maestru al Sportului la zbor cu Motor. A pilotat peste 20 tipuri de avioane. De asemenea, pilotul era unul foarte experimentat, având mii de ore de zbor.

Două aparate de zbor prăbușite la Constanța. Opt oameni și-au pierdut viața

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, pe data de 2 martie, două aparate de zbor s-au prăbușit la Constanța. Primul s-a prăbușit un avion Mig 21-Lancer. Avionul a dispărut de pe radar, astfel că un elicopter a plecat în căutarea lui.

Din păcate, din cauza timpului nefavorabil s-a prăbușit și acesta. În urma incidentului 8 oameni au decedat. Unul a fost pilotul de pe MIG 21-Lancer, ceilalți 7 decedând în urma prăbușirii elicopterului  IAR 330-Puma.