Andrei Draghici a murit in timpul meciului cu Rapid
Andrei Draghici a murit in timpul meciului cu Rapid

S-a aflat cum a murit, de fapt, poloistul Andrei Drăghici în timpul meciului Rapid-Dinamo. Încă o tragedie zguduie sportul românesc. În timpul meciului de polo dintre Dinamo și Rapid, disputat în bazinul din Giulești sâmbătă, a încetat din viață un poloist al roș-albilor.

Andrei Drăghici, poloist la Dinamo, a decedat azi, în timpul meciului pe care echipa îl disputa cu Rapid

Președintele Clubului Sportiv Rapid a dat detalii despre tragedia care s-a produs în bazinul din Giulești, sâmbătă, în timpul meciului Rapid-Dinamo, când Andrei Drăghici, în vârstă de doar 23 de ani, a murit.

„Eu nu eram la bazin, ci în stadion pentru ultimele pregătiri în ceea ce privește inaugurarea. Am fost și eu informată. Când am ajuns acolo, copilul era deja la marginea bazinului, resuscitat. Erau atât salvarea noastră, cât și două mașini de SMURD. Noi, la toate meciurile de acasă, avem mașină de salvare. Atât la sală, cât și la bazin. Ei au acordat primul ajutor, după ce a fost scos din apă. Și-a revenit, cu masca de oxigen și defibrilatorul care i-au fost aplicate. Când au venit cei de la SMURD, a intrat din nou în stare de șoc și nu și-a mai revenit. Au făcut două proceduri de resuscitare, în jur de o oră. Din ce-am înțeles, el a rămas în apă, în timp ce colegii lui erau în atac. Oamenii s-au gândit că „stă la pomană” cum se zice la noi. Totuși, când au văzut că dă din mâini, la început s-a crezut că e un cârcel. Mai apoi, l-a scos portarul nostru din apă. În bazin a făcut acest stop, pentru că a înghițit foarte multă apă. L-au scos pe margine, l-au resuscitat, a vomitat foarte multă apă și puțină mâncare și a făcut din nou stop cardio-respirator. E o tragedie. Eu sunt în stare de șoc și acum. Nici nu avea 24 de ani!”, a spus Valentina Caciureac, conform PLAYSPORT.RO.

Lui Andrei Drăghici i s-a făcut rău în timpul meciului 

Conform informațiilor, lui Andrei Drăghici i s-a făcut rău în timpul meciului și a ieșit la marginea bazinului. Imediat, starea sa s-a agravat, timp în care a avut loc o scenă șocantă pentru toți cei prezenți la fața locului.

Tânărul sportiv a dat realmente ochii peste cap și s-a prăbușit pe marginea bazinului. Cei doi membri ai echipajului SMURD prezenți la meci au intervenit prompt, însă nu au mai putut face nimic. Decesul s-a produs instantaneu. Dinamovistul nu a răspuns în niciun fel manevrelor de resuscitare efectuate timp de circa 40-45 de minute.

Nici medicii de pe ambulanță nu au putut face nimic pentru sportiv 

După, a fost solicitat și un echipaj de ambulanță, dotat cu medic. Totul a fost însă în zadar, întrucât decesul s-a produs imediat după ce poloistul a ieșit din bazin.

Clubul Sportiv Dinamo a transmis un mesaj emoționant la primirea acestei vești teribile.

Mesajul clubului Dinamo despre tragedie

„Clubul Sportiv Dinamo este îndoliat de vestea teribilă primită în această după amiază. Cu puțin înainte de ora 12:00, în timpul meciului din Superliga de polo dintre echipele Rapid București și Dinamo, disputat în Bazinul Giulești, unul dintre jucătorii noștri a acuzat o stare de rău. Cu greu, acesta a ajuns la marginea bazinului, unde a fost ridicat, în stare de inconștiență, de jucători de la ambele echipe. Cadrele medicale aflate la fața locului și cele sosite ulterior în urma apelurilor de urgență au încercat timp îndelungat să-l resusciteze, însă după aproximativ o oră a fost declarat decesul.

Tânărul poloist făcea sport de mai bine de 15 ani și nu avea probleme de sănătate cunoscute.
Clubul Dinamo transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate de această pierdere cutremurătoare.
Suntem alături de familie și vom acorda tot sprijinul necesar.
Dumnezeu sa-l odihnească! Drum lin către îngeri!”, a transmis CS Dinamo PE PAGINA DE FACEBOOK.