Cine poate primi ajutor de la stat de 4000 de euro
Cine poate primi ajutor de la stat de 4000 de euro

Statul român dă până la 4000 de euro pentru această categorie de români. Cine poate beneficia de ajutorul de stat. Gabriela Firea vine cu vești bune pentru românii care doresc să devină părinți. Social-democrata a anunțat prelungirea proiectului care prevedere decontarea procedurilor de fertilitate pentru doamnele între 25 şi 45 de ani, în valoare de 4.000 de euro.

Ajutor de la stat în valoare de 4000 de euro. Ce categorie de români pot beneficia de ajutor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat prelungirea perioadei în care se pot depune dosare pentru finanțarea cuplurilor care nu pot face copii. Procedura de fertilizare în vitro se decontează cu suma de 4.000 de euro.

„Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de proceduri”, a anunțat Gabriela Firea.

Se dau bani pentru femeile care vor să ramana gravide prin fertilizare in vitro
Se dau bani pentru femeile care vor să ramana gravide prin fertilizare in vitro

Cum se vor acorda banii

Decontările se vor face prin intermediul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Condiţiile sunt foarte bune, pentru femeile între 25 şi 45 de ani, care vor să devină mame, mai spune ministrul.

„La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci este o îmbunătăţire. Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală. Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în scurt timp, 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări”, a mai spus Gabriela Firea.