Vladimir Putin ar intentiona sa foloseasca arme nucleare in Ucraina
Vladimir Putin ar intentiona sa foloseasca arme nucleare in Ucraina

Volodimir Zelenski a speriat o lume întreagă după ce a spus că Vladimir Putin are de gând să folosească arme nucleare. Preşedintele ucrainean a avertizat că toată lumea ar trebui să fie pregătită, deoarece sunt şanse ca șeful de la Kremlin să folosească armele de distrugere în masă împotriva țării sale.

Vladimir Putin ar intenționa să folosească arme nucleare în Ucraina. Volodimir Zelensi a făcut anunțul

Volodimir Zlenski spune că Vladimir Putin intenționează să folosească arme nucleare în războiul pornit împotriva Ucrainei, iar acest lucru ar trebui să îngrijoreze toate statele lumii.

Președintele Ucrainei a acordat un interviu pentru CNN, unde a spus că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea apela la arme nucleare sau la arme chimice, pentru că nu pune preţ pe viețile poporului ucrainean.

Volodimr Zelenski se asteapta la ce este mai rau din partea Rusiei
Volodimr Zelenski se asteapta la ce este mai rau din partea Rusiei

Arme de distrugere în masă, în Ucraina?

„Nu numai eu – toată lumea, toate țările trebuie să fie îngrijorate pentru că nu poate fi o informație reală, dar poate fi adevăr. Arme chimice, ar trebui să o facă, ar putea s-o facă, pentru că viața oamenilor nu înseamnă nimic pentru ei. De aceea”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski.

Astfel, președintele ucrainean spune că trebuie ca Ucraina să fie pregătită pentru ce este mai rău, dar și celelalte țări să fie atente la ce se întâmplă.

SUA susține că este posibil ca Rusia să apeleze la arma nucleară

„Ar trebui să ne gândim, nu să ne fie frică, dar ca să fim pregătiți. Dar aceasta nu este o întrebare pentru Ucraina, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume”, a subliniat Zelenski.

Oficiali din America au avertizat deja cu privire la posibilitatea ca Rusia să recurgă la armele nucleare, pe fondul eşecurilor înregistrate de forțele ruse până în prezent în Ucraina.

De ce ar folosi Rusia arme nucleare?

Directorul CIA a anunțat că temerile s-au intensificat, în contextul în care Dimitri Medvedev, fost președinte al Rusiei și apropiat al lui Vladimir Putin, a avertizat NATO că va folosi rachete hipersonice şi arme nucelare în enclava rusă Kaliningrad în cazul în care Suedia şi Finlanda aderă la Alianţa Nord Atlantică.

„Având în vedere potenţiala disperare a preşedintelui Putin şi a conducerii ruse, având în vedere eşecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu uşurinţă ameninţarea reprezentată de o potenţială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a declarat directorul CIA,  Bill Burns, conform CNN.

Pe de altă parte, crucișătorul Moskva, una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră. Conform celor anunțate de autoritățile de la Kiev, nava-amiral a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene.