Sorin Cimpeanu anunta azi rezultatele la Evaluarea Nationala 2022
Sorin Cimpeanu anunta azi rezultatele la Evaluarea Nationala 2022

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022, vor fi anunțate la orele 10 de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Absolvenţii claselor a VIII-a vor afla joi primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2022, iar cei nemulţumiţi de notele primite pot face contestaţie. Când vor fi afișate rezultatele finale, vedeți un pic mai jos.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Elevii primesc notele de la examen

UPDATE: Mai bine de 80% dintre elevii care au susținut examenul au obținut nota 5, conform REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022, anunțate de Sorin Cîmpeanu.

„82,3% dintre elevi au obţinut medii peste 5 anul acesta. Evaluarea Naţională a fost mai bine organizată decât în anii precedenţi, asta e clar. Telelorman este judeţul cu cele mai puţine medii peste 5, în timp ce Clujul este judeţul cu cele mai multe. La sate, calitatea învățătâmatnului este slabă, din păcate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena 3.

Știrea inițială

Elevii de clasa a opta află azi ce REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 au obținut, începând cu orele 10:00, anunțul urmând a fi făcut chiar de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 finale vor fi afișate pe data de 30 iunie.

Acum, după aflarea norelor, elevii care consideră că au fost nedreptățiți la notare pot depune contestațiile.

Elevii afla azi primele rezultate la Evaluarea Nationala 2022
Elevii afla azi primele rezultate la Evaluarea Nationala 2022

Unde găsești REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022

Primele REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, la avizierul fiecărei școli și online, pe evaluare.edu.ro.

Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la examenul de Evaluare Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului.

Amintim că Edupedu.ro a scris că numele elevilor vor fi vor fi anonimizate, potrivit procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

„Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se arată în documentul menționat anterior.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022, ce conține lista care va fi afișată

Documentul prevede că lista prin care se afișează rezultatele examenului cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent” / „eliminat din examen”, după caz.”

Contestațiile la REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată elevilor.

Admiterea la liceu, calendar, după aflarea REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022

Înscrierea la liceu, care implică completarea opțiunilor în fișele de înscriere, introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere și verificarea corectitudinii datelor, are loc în perioada 4-11 iulie.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 are loc pe data de 14 iulie. În aceeași zi, se afișează în unitățile de învățământ gimnazial lista cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

Când se depun dosarele la școlile la care elevii au fost repartizați după ce au aflat REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022

În perioada 15 – 20 iulie 2022 se depun dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Pa data de 20 iulie, unitățile de învățământ liceal transmit situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022 comisia de admitere județeană/ a municipiului București soluționează situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Sorin Cimpeanu anunta azi rezultatele la Evaluarea Nationala 2022

Subiecte Evaluare Națională 2022 fără capcane

Sorin Cimpeanu, ministrul Educației anunța în luna mai că subiectele de la Evaluarea Nationala vor fi „adecvate” si „adaptate conditiilor” de pandemie. NU vor exista „subiecte cu capcane”.

„Le-am solicitat colegilor mei să evite acele porțiuni din materie care nu au fost predate elevilor, să evite să formuleze subiecte cu capcane, un lucru foarte important. Din păcate, la simularea pentru Evaluarea Națională s-a întamplat o astfel de situație”, promitea Sorin Cîmpeanu.

„Mai concret, în fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun fel de mijloace de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară”, mai spunea Sorin Cimpeanu.