Cum faci racoare in casa pe timp canicular
Cum faci racoare in casa pe timp canicular

Cum îţi răcoreşti casa pe timp de caniculă, potrivit experților. În contextul în care România se topește în zilele ce urmează, conform meteorologilor ANM, ar fi bine să pui în paractică sfaturile de mai jos dacă nu ai aparat de aer condiționat sau nu te înduri să îl pornești pentru a nu-ți umfla rău factura de energie electrică.

Cum îţi răcoreşti casa, dacă nu ai aer condiţionat. Ce trebuie să faci

Multe persoane se vor confrunta în aceste zile cu problema căldurii, în contextul în care meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis cod portocaliu de caniculă până pe 1 iulie. Vor avea de suferit mai ales aceia care locuiesc la ultimul etaj sau casa se află pe partea cu răsăritul soarelui. Pentru că temperaturile devin din ce în ce mai greu de suportat, îţi prezentăm câteva metode cum îţi răcoreşti casa pe timp de caniculă cu puțini bani.

Un prim sfat de care trebuie să ţii cont este aerisirea casei. Aerisirea trebuie făcută la primele ore ale zilei, când este răcoare afară, iar peste zi, să ţii închise toate uşile şi ferestrele.

Si evantaiul este o solutie contra caniculei
Si evantaiul este o solutie contra caniculei

Cum îţi răcoreşti casa pe timp de caniculă. Soluția draperiilor

Draperiile sau jaluzelele sunt foarte importante vara, pentru că protejează casa de razele soarelui. O altă variantă bună este să limitezi cât mai mult utilizarea electrocasnicelor care emană o cantitate mare de căldura.

Soluția ventilatorului și a gheții

Poţi apela la un ventilator mai mare, de cameră, pe care să îl pui pe un scaun inalt, cu un bol de cuburi de gheaţă. În acest fel, curentul produs de ventilator va fi mult mai rece şi, pentru că este amplasat la înălţime, vă racori mai bine camera. Din păcate, această soluție va fi taxată de contorul de energie electrică.

Ce să faci dacă vrei așternuturi răcoroase

Dacă vrei aşternuturi mai răcoroase, încearca-le pe cele din satin sau pune-le pe cele care îţi plac la rece, înainte de culcare, este un alt sfat de cum îţi răcoreşti casa, atunci când nu ai aer condiţionat.

Pune plante pe balcon

O altă soluţie naturală şi deloc costisitoare este să îţi amenajezi pereţii exteriori ai balconului cu plante. Plantele sunt o sursă de oxigen pe timpul verii. Dacă stai la casă şi îţi doreşti să păstrezi locuinţa cât mai răcoroasă,, poţi pune plante căţărătoare pe pereţii acesteia.

Solutia ventilatorului este costisitoare
Solutia ventilatorului este costisitoare

Soluția dezumidificatorului

Dezumidificatorul este o altă soluție de cum îţi răcoreşti casa pe timp de caniculă. Acest aparat te poate ajuta să păstrezi o temperatură plăcută în locuinţa ta. Nu este o investiţie mare şi nici nu ocupă foarte mult spaţiu. În plus, dezumidificatorul este o soluţia de succes prin care se evită igrasia și mucegaiul.

Soluție de răcorire pentru cei care locuiesc la curte

O altă metodă prin care să beneficiezi de răcoare pe timp de caniculă, pentru cei care stau la curte,este să amenajezi o grădină cu cât mai multă verdeaţă. De asemenea, o boltă de viţă de vie chiar în fata casei te va ajuta să păstrezi temperatura casei la un nivel mult mai plăcut.