Cum sa-ti racoresti masina pe canicula
Cum sa-ti racoresti masina pe canicula

Mulți șoferi se întreabă cum poți să-ți răcorești mașina pe caniculă, fără să pornești aerul condiționat. Prețul din ce în ce mai mare la carburanți îi face pe unii șoferi să se gândească de două ori, înainte de a porni aerul condiționat, deoarece se știe că autoturismul consumă mai mult atunci când funcționează climatizarea mașinii. Alții însă nu au aer condiționat la mașină sau acesta nu funcționează. Ce faci în aceste condiții, vezi în articolul de mai jos.

Cum să-ți răcorești mașina pe caniculă

Așadar, aerul condiționat este foarte util, atât în casă, cât și în mașină, mai ales atunci când meteorologii anunță cod roșu de caniculă, iar asfaltul parcă se topește sub noi. Malina devine un adevărat cuptor în care trebuie să intri. Toate elementele frig, sub soarele arzător. Volanul frige, canapelele frig și ele, iar mersul cu mașina devine un adevărat chin, mai ales dacă aceasta nu este dotată cu aer condiționat sau acesta nu funcționează.

Mai sunt însă cazuri în care șoferul pur și simplu preferă o sesiune „la saună”, decât să pornească aerul condiționat, iar combustibilul deja exagerat de scump să se termine și mai repede decât în mod normal. Cu gândul la părinții și bunicii noștri, care s-au descurcat pe vremuri și fără aer condiționat, aceștia își iau inima-n dinți și pleacă la drum fără să pornească aerul condiționat.

Cum sa-ti racoresti masina pe canicula
Cum sa-ti racoresti masina pe canicula

Metode simple, dar eficiente

Ei bine, fie că nu ai o mașină cu aer condiționat sau acesta nu funcționează, ori ești prea strâmtorat ca să pornești climatizarea sau pur și simplu avar, noi te învățăm cum să-ți răcorești mașina pe caniculă.

Aceste măsuri sunt unele banale, însă sunt foarte eficiente. În primul rând, încearcă să-ți parchezi mașina la umbră, pentru ca elementele mașinii să nu se încingă foarte tare. Tot ca o saună va fi mașina ta, însă una suportabilă.

În al doilea rând, trebuie să deschizi cât mai multe geamuri. Pentru a circula cât mai bine aerul în interiorul mașinii, încearcă să deschizi cel puțin un geam pe o parte și cel puțin unul pe cealaltă parte.

O altă soluție destul de eficientă pe timp de vară este să pleci de acasă cu gheață la tine, pe care să o pui direct pe podeaua mașinii. Ai grijă ca aceasta să fie într-un recipient foarte bine izolat, pentru a nu te trezi cu vreo inundație. În plus, te poți folosi de această metodă și pentru a-ți ține berea fără alcool la rece.