Doliu in presa din Romania
Doliu in presa din Romania

Este doliu în presa din România după ce un celebru ziarist a murit la doar 47 de ani. Ziaristul a fost răpus de o boală necruțătoare, iar ultimul loc de muncă al lui a fost în redacția unui ziar generalist online. Despre ce jurnalist este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Doliu în presă. Un celebru ziarist român a fost răpus de o boală gravă la doar 47 de ani

Jurnalistul Andrei Bălan, în vârstă de 47 ani, a decedat sâmbătă, 2 iulie 2022, fiind răpus de o boală groaznică. Cu o experienţă de 25 de ani în presă, Andrei a lucrat la toate publicaţiile de sport din țară în prima parte a carierei, dar şi în presa generalistă şi online, în ultimul deceniu.

„Redacţia Fanatik.ro anunţă cu nemăsurată durere trecerea în nefiinţă a celui care a fost jurnalistul Andrei Bălan, coleg, prieten, tată, soţ. Un om care lasă un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. Andrei Bălan, ce ar fi împlinit 48 ani peste o lună şi jumătate, a trecut în lumea celor drepţi în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie 2022, după ce a luptat cu o boală necruţătoare în ultimele săptămâni”, a anunțat Fanatik.ro.

Unde va fi depus jurnalistul

Corpul neînsufleţit va fi depus mâine, 4 iulie 2022, la Biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41, urmând ca înmormântarea să aibă loc în cursul zilei de marţi.

Jurnalist de gardă veche, meserie pe care a servit-o timp de 25 ani, Andrei Bălan a lucrat ca reporter special în presa sportivă mulți ani, începând cu Sportul Românesc, continuând cu Gazeta Sporturilor, Prosport şi Libertatea, culminând cu conducerea ziarului Sport Total, în 2007-2008, în calitate de Director General. S-a adaptat timpurilor şi a continuat să-şi facă meseria în presa scrisă generalistă online, coordonând departamentul de reporteri speciali de la Libertatea timp de 4 ani, după care, între 2012-2020 a lucrat la KanalD.

Care a fost ultimul loc de muncă

„Cariera şi-a continuat-o la Fanatik.ro unde a reuşit nu doar să facă o treabă excelentă, pe măsura talentului şi experienţei sale, dar a devenit sufletul redacţiei, îndrăgit de colegi, un jurnalist care deschidea la prima oră redacţia şi o încuia ultimul, care atunci când a fost trimis în delegaţie la graniţa României cu Ucraina, la începutul războiului, în urmă cu doar câteva luni, a cerut să meargă la Kiev, în miezul evenimentelor, şi cu greu a fost convins să nu o facă”, mai arată sursa citată mai sus.

Andrei Bălan, născut în zodia Leu, şi-a petrecut ultimele săptămâni luptând cu boala, dar a fost optimist în tot acest timp. „Nu mă las, lupt! Sunt leu până la moarte!”, spunea regretatul ziarist.