Imagini de la primul atac al rechinului
Imagini de la primul atac al rechinului

O româncă în vârstă de 40 de ani a fost sfâșiată de un rechin în stațiunea Hurgada, Egipt. Cadavrul femeii a fost descoperit la câteva ore după ce o altă turistă, din Austria, fusese atacată și ucisă de un rechin. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

O româncă a murit după ce a fost atacată de un rechin. Atacul a avut loc în stațiunea Hurghada din Egipt

Românca este a doua persoană care a murit în urma unui atac al unui rechin în Marea Roșie din Egipt, informează Mediafax. Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahl Hasheesh, la sud de Hurghada”, a anunțat Ministerul egiptean al Mediului, pe pagina socială.

Exista cel putin un rechin ucigas in zona Hurghada din Egipt, in Marea Rosie
Exista cel putin un rechin ucigas in zona Hurghada din Egipt, in Marea Rosie

Cele două atacuri fatale au avut lac la mică distanță

Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri distanță unul față de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh, astfel că este foarte posibil să fie vorba de atacul aceluiași rechin. De asemenea, ministerul Mediului din Egipt anunță că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor.

În plus, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona unde s-au întâmplat tragediile.

Turista din Austria a avut parte de un sfârșit groaznic

Prima femeie care a picat victimă rechinului de trei metri, potrivit martorilor, a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie.

Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, însă a decedat din cauza rănilor. Femeia din Austria reuşise să ajungă la mal fără o mână şi un picior.

Rechinii ar ataca foarte rar oamenii în apele Mării Roșii

Atacurile rechinilor sunt rare în apele egiptene ale Mării Roșii. Cel mai faimos atac a fost cel asupra unui copil ucrainean de 12 ani și a unui ghid turistic egiptean în stațiunea Ras Mohammed. Cei doi au avut nevoie de amputare după atacul unui rechin.

Nu în ultimul rând, în anul 2010, au avut loc cinci atacuri ale rechinilor care au rănit trei turiști ruși, iar un turist german a decedat.