Nelu Tataru spune ca masca de protectie ar putea deveni din nou obligatire
Nelu Tataru spune ca masca de protectie ar putea deveni din nou obligatire

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății a anunțat că masca de protecție ar putea deveni obligatorie din nou, în contextul exploziei numărului de cazuri de infectări cu coronavirus. Peste 4.000 de cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie. Nelu Tătaru a făcut anunțul

Pandemia de coronavirus a revenit în forță în România, astăzi, autoritățile sanitare anunțând 4.044 de infectări cu covid-19 în ultimele 24 de ore. Acest nivel de infectare nu a mai fost atins din luna martie a acestui an.

Din acest motiv, masca de protecţie ar putea deveni obligatorie din nou în România în mijloacele de transport şi spaţiile închise.

4.044 de cazuri de coronavirus inregistrate in ultimele 24 de ore
4.044 de cazuri de coronavirus inregistrate in ultimele 24 de ore

Masca de protecție, obligatorie deja în câteva țări din Europa

„În câteva țări din Europa s-a reintrodus masca de protecţie în spațiile închise sau în transport în comun. Daca evoluția va ajunge acolo, cred că și la noi va fi o asemenea masură. Neavând acum un cadru legal, stare de alertă, nu putem face acum acest lucru.

Nu putem obliga pe nimeni să poarte o mască. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem un contact care poate duce la aceste infecții. Nu avem încă o transmitere comunitară și sper să nu avem, dar ține doar de noi”, a anunțat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănățății, conform RFI ROMÂNIA.

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie. În ce locuri

Nelu Tătaru a mai declarat că „avem o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi încă de un val șase. Avem o perioadă în care avem o mobilitate exagerată, este perioada concediilor și atunci putem vedea că avem și un contact care poate duce la aceste infecții, dar trebuie să recunoaștem la fel că nu mai putem juca cu aceleași arme cu care jucam acum doi ani, să spunem.

Avem o activitate intensă, sunt lunile de vară, dar în același timp, cred că ar trebui ca niște obiceiuri să ne fi rămas în minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam și vorbeam și cu niște colegi de-ai mei de aici din spital, dacă în acești doi ani am învățat măcar câteva lucruri elementare, să ne spălăm pe mâini și când acuzăm niște semne respiratorii, să purtăm noi o mască, ca să nu-i forțăm pe ceilalți să poarte o mască, să evităm locurile aglomerate sau să fim în acele locuri aglomerate cu o mască, cred că sunt niște măsuri minime, care ar putea să ne facă să trecem ca peste o boală strict respiratorie și nu într-un context masiv pandemic”.

Coronavirusul nu se lasa dus cu una cu doua
Coronavirusul nu se lasa dus cu una cu doua

4.044 de cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 792 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis ministerul.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, 931, urmat de Cluj – 280, Braşov – 235, Constanţa – 222, Timiă – 189, Iaşi – 132, Prahova – 124, Ilfov – 119, Mureş – 106. Celelalte judeţe au sub 100 de cazuri. Nu în ultimul rând, conform autorităților sanitare din România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9 decese, 7 bărbați și 2 femei.