Cum afli cati bani mai ai pe cardul primit de la Guvern
Cum afli cati bani mai ai pe cardul primit de la Guvern

Mulți români care au primit tichetele sociale oferite de Guvern se întreabă cum află când intră banii de la stat sau câți bani mai au pe card, după ce au făcut ceva cumpărături. După cum știm, cardul primit de la guvern nu se poate verifica la bancomat, de exemplu, fiind total contraindicat, deoarece veți rămâne fără el. Vedeți mai jos ce trebuie să faci pentru a afla când alimentează guvernul cardurile cu ajutoarele sociale.

Cum afli câți bani mai ai pe cardul primit de la Guvern

Cei mai mulți dintre beneficiarii ajutorului social primit de la Guvern nu știu cum să verifice dacă au intrat sau nu banii de la stat. Foarte mulți dintre aceștia fac drumuri spre cele mai apropiate magazine pentru a „testa” cardul cu o pâine sau altceva cu un preț mai mic. De foarte multe ori însă sunt nevoiți să lase produsul respectiv la raft, deoarece constată cu amărăciune că banii încă nu au intrat.

La fel de dificil le este cestora și atunci când fac mai multe cumpărături cu cardul de la Guvern și nu mai știu exact ce sumă mai au pe card. Nici atunci nu știu cum să verifice, așa că mulți fac cumpărături mai multe, la care trebuie să renunțe mai apoi odată ajunși la casa de marcat.

Cum afli cati bani mai ai pe cardul primit de la Guvern
Cum afli cati bani mai ai pe cardul primit de la Guvern

Trebuie să descărcați o aplicație

Ei bine, trebuie să vă spunem că există o metodă foarte simplă prin care să puteți verifica câți bani mai aveți pe card și, de asemenea, puteți afla foarte repede și când intră ajutorul guvernamental pe card. Iată ce trebuie să faceți!

Cardurile primite de persoanele defavorizate din România sunt emise de firma UP România, care le oferă utilizatorilor acces la o interfață care le arată exact sumele pe care le au disponibile pe card. Este un fel de portofel virtual pe care îl puteți accesa astfel: descărcați aplicația UP România din Magazin Play și instalați-o. Trebuie să vă faceți cont, după care să introduceți datele personale. Setați un ID, o parolă și sunteți gata! Veți avea acces oricând pentru a vedea când este alimentat cardul, dar și de ce sume dispuneți.

Guvernul României a decis să acorde un ajutor de 250 de lei, la două luni, persoanelor nevoiașe din România. Acest ajutor vine pe card și este destinat pentru achiziția de produse alimentare de bază, iar guvernul va alimenta cardurile respective cel puțin până la finalul anului în curs.