Un preot a gresat sexual o enoriasa in timpul spovedaniei
Un preot a gresat sexual o enoriasa in timpul spovedaniei

Preot reținut de poliție pentru agresarea sexuală a unei enoriașe. Părintele Visarion Alexa a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timpul spovedaniei. Mai multe amănunte, în rândurile de mai jos.

Preotul Visarion Alexa, reținut pentru agresiune sexuală. Femeia de 37 de ani a fost abuzată în timpul unei spovedanii

Preotul Visarion Alexa riscă pușcăria, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva acestuia. Parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari ar fi agresato sexual pe enoriașă în timp ce o spovedea.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual. Astăzi, părintele a fost audiat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de agresiune sexuală. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Preotul Visarion Alexa, 46 de ani, retinut pentru agresiune sexuala
Preotul Visarion Alexa, 46 de ani, retinut pentru agresiune sexuala

Comunicatul Poliției Capitalei

„În data de 17 august a.c., poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Reacția Bisericii Ortodoxe Române

Conform Pro TV, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a oferit o primă reacție la acest caz.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.
Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc”, a declarat Vasile Bănescu.