Cine spune ca pensiile pot fi crescute din 2023 cu 15%
Cine spune ca pensiile pot fi crescute din 2023 cu 15%

Pensiile românilor pot să crească şi cu 15% în 2023, a spus Florin Cîțu. Acesta a reacţionat după ce Marcel Ciolacu a anunţat că e posibil să meargă cu premierul Ciucă la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor.

Creșterea pensiilor românilor, tranșată la Bruxelles? Marcel Ciolacu spune că așa se va proceda

Florin Cîţu anunţă că pensiile românilor pot să crească şi cu 15% în 2023, fără să se depăşească ţinta de 9,4% din PIB stabilită în PNRR.

Florin Cîţu a răbufnit după ce Marcel Ciolacu a anunţat că este posibil să meargă cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor de anul viitor.

Florin Citu, generos cu pensiile de cand nu mai este premier
Florin Citu, generos cu pensiile de cand nu mai este premier

Florin Cîțu, fost prim-ministru, spune acum cu cât pot crește pensiile

„Marcel Ciolacu, stai acasă! Pensiile pot să crească și cu 15% în 2023 și nu se depășește ținta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR. Românii trebuie să știe că există spațiu pana în țintă dar lipsește apetitul psd-iștilor pentru reformă.

Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă și să facă reformele din PNRR și nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles.

Terminați cu propaganda/manipulările și treceți la muncă. În câteva luni trebuie să fie în vigoare legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale iar la finalul trimestrului I din 2023 trebuie să fie în VIGOARE reforma pensiilor”, a scris Florin Cîţu pe pagina lui de Facebook.

PSD a cerut majorarea pensiilor în 2023 cu 10%

Reamintim că ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că PSD a solicitat o creştere a pensiilor cu minim 10 la sută de la 1 ianuarie 2023. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că e posibil să meargă cu premierul Ciucă la Bruxelles să negocieze majorarea pensiilor cu Comisia Europeană.

„Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

Ce face acum premierul Nicolae Ciucă

Liderul PSD a precizat că „în acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”.

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a mai precizat că „în acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”.