George Simion a stins lumina in Parlament
George Simion a stins lumina in Parlament

S-a aflat de ce a stins George Simion lumina în Parlament. Şedinţa comisiei de muncă şi cea a comisiei de finanţe s-au amânat câteva ore. Ce l-a supărat, de fapt, pe liderul AUR, vedeți în rândurile de mai jos.

Scandal în Parlament. Ce a făcut George Simion ca să nu se majoreze salariilor demnitarilor

George Simion şi deputaţii AUR au făcut scandal al controversata lege care măreşte salariile demnitarilor, puţin lipsind să nu se lase și cu bătaie. Proiectul acestei legi a fost adoptat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri. „Pentru” au votat și 12 senatori AUR.

George Simion a anunţat că deputaţii AUR vor bloca tribuna la votul din plen. Momentan, în comisie a trecut amendamentul cu privire doar la majorarea indemnizaţiilor pentru aleşii locali.

George Simion, scandal in Parlament
George Simion, scandal in Parlament

AUR nu vrea mărirea salariilor pentru demnitari și primari

Acum, grupul parlamentar AUR spune că va solicita, în plenul Camerei Deputaţilor, respingerea Ordonanţei de urgenţă prin care se măresc salariile parlamentarilor şi primarilor. Anunțul a fost făcut de preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion.

”Grupul parlamentar AUR va solicita astăzi respingerea Ordonanţei de urgenţă prin care se măresc salariile parlamentarilor şi primarilor. Este un artificiu ruşinos prin care la Senat, cu 10 minute înainte, s-a introdus un amendament al UDMR-ului. Camera Deputaţilor este cameră decizională şi vom cere azi în plen, şi aşteptăm reacţia celorlalte forţe parlamentare care au spus că nu ar vota şi nu ar susţine aşa ceva, să respingă şi pentru parlamentari, şi pentru primari”, a transmis AUR.

George Simion a sabotat Comisia de Muncă

Liderul AUR, George Simion, s-a dus la Comisia de Muncă din Camera Deputaților, acolo unde se discuta asupra amendamentului prin care coaliția de guvernare urmărește să crească salariile demnitarilor și, implicit, ale parlamentarilor. După o dezbatere extrem de încinsă, George Simion a ieșit pe hol și le-a stins lumina deputaților din Comisia de Muncă.

„Faceți economie un pic! Pe români îi puneți să facă economie, nu v-ar fi rușine! Vă măriți salariile, dar poate vă luăm și scaunele”, a spus George Simion, pentru ca apoi să acționeze întrerupătoarele, potrivit ROMANIATV.NET.

Mii de români din administrațiile publice ar urma să aibă salariile mărite

Gabriel Zetea a luat cuvântul în comisie, afirmând că, prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale, însă George Simion l-a acuzat că vrea să majoreze salariile parlamentarilor şi a primarilor.

„Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la liderul AUR.

George Simion a acuzat că se cresc salariile slugilor de partid

În replică, tot pe un ton ridicat, Georgea Simion a spus: „Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid. (…) Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”.

„Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Gabriel Zetea, în timp ce se apropia de liderul USR, care filma dezbaterile.

Disputa a continuat. „Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus George Simion. „Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus, cu voce nervoasă, Gabriel Zetea.