Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, presedintele UDMR
Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, presedintele UDMR

UDMR ar putea fi scoasă de la guvernare din luna mai, 2023, atunci când va avea loc rocada din coaliția de guvernare. Amenințările lui Marcel Ciolacu arată că maghiarii nu s-ar mai regăsi în coaliția de guvernare începând din luna mai a anului viitor. Motivul este atitudinea politicienilor UDMR, care nu au participat la nicio festivitate de Ziua Națională a României.

Marcel Ciolacu, declarații despre scoaterea de la guvernare a UDMR. „Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliție”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, solicită remanierea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, şi avertizează că UDMR ar putea să părăsească guvernarea la rocada care va avea loc din luna mai.

Atunci, fotoliul de prim ministru ar urma să fie ocupat de PSD, conform înțelegerii de la momentul formării coaliției de guvernare.

UDMR, afară de la guvernare?

„Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliție”, a precizat Marcel Ciolacu, acesta fiind în continuare deranjat de atitudinea reprezentanților UDMR vizavi de ziua de 1 Decembrie.

„Aș vrea să nu-l propună pe Virgil Popescu la energie, când facem rocada. Nu știu dacă UDMR rămâne în coaliție. Nu am discutat. Sunt lucruri care m-au deranjat, de exemplu discursul de 1 decembrie, gratuit. Trebuie să îndreptăm anumite lucruri.

Cu domnul Iohannis am o relație instituțională: nu avem o prietenie, o apropiere. Un tip părtinitor, să acuze un alt partid… hai că în primul mandat înțeleg, dar în al doilea nu”, a declarat Marcel Ciolacu, la DIGI24.

Alegerile anticipate, o aventură

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că „nu cred că în perioada următoare ne permitem un guvern minoritar. Alegerile anticipate ar fi o aventură”.

Conform unui comunicat al PNL Galați, rezoluția adoptată de Comitetul de Coordonare Județean se numește „Guvernare românească pentru români” și „sancționează acțiunile și atitudinea anti-românești de care au dat dovadă liderii UDMR”.

UDMR a jignit grav poporul român

„Acțiunile liderilor UDMR, dar și ale unor miniștri ai acestei formațiuni nu pot să rămână nesancționate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afișează la adresa românilor. Suntem în situația în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetățeni.

După ultimele evenimente, pe care eu cel puțin le consider absolut revoltătoare și jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României!

Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniți la noi în țară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus George Stângă, președintele PNL Galați.

UDMR a „uitat” să transmită vreun mesaj de Ziua Națională a României

Liderul PNL Galați a mai sancționat și faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională, dar și faptul că liderii UDMR nu au sancționat și nu s-au delimitat de discursul „rasist” promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban.

Tanczos Barna a sfidat România

George Stângă a criticat și gesturile ministrului mediului, Tanczos Barna, „cel care la finala Cupei României la hochei pe gheață a intonat imnul Ținutului Secuiesc, și care a apărut recent într-o fotografie în echipamentul naționalei de hochei pe gheață a Ungariei”.