Ministrul care face balet cu mintea
Ministrul care face balet cu mintea

Am aflat cine este ministrul din cabinetul lui Nicolae Ciucă care face balet cu mintea. Acesta spune că nu obosește niciodată, fiind ca un panou fotovoltaic care se încarcă iar și iar. Ministrul are pe mână un minister foarte important.

Cine este ministrul care face balet cu mintea. De ce nu obosește niciodată

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că anul 2022 a fost unul foarte greu din cauza războiului, a climei, dar şi a efectelor pandemiei de coronavirus.

Petre Daea a afirmat că a reuşit să treacă totuşi cu bine pentru că tot timpul el face balet cu mintea, pentru că o are la el. Ministrul Agriculturii a menţionat că nu oboseşte, deoarece este ca „panoul fotovoltaic”, se încarcă de la soare, iar noaptea are energie de peste zi.

Petre Daea, ministrul Agriculturii
Petre Daea, ministrul Agriculturii

2022, un an foarte greu

„În cei 54 de ani de activitate, nu a fost un an mai greu ca acesta. Anul 2022 a fost cel mai greu an din activitatea mea, un an extraordinar din punct de vedere climatic. Un an cu foarte multe probleme”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, conform romaniatv.net.

Cu această ocazie, ministrul agriculturii a vorbit şi despre familia lui şi despre ce copilărie a avut.

„Am crescut într-o familie săracă care s-a gândit să facă câte ceva în fiecare zi în așa fel încât să înveţe copii. Tot timpul am muncit și muncesc”, a spus Petre Daea.

Ce mănâncă Petre Daea de sărbători

În plus, ministrul Agriculturii dezvăluia zilele trecute că de Sărbători îi place să mănânce preparate tradiţionale.

„Dacă faci o sarma, mâncăm o sarma. Dacă faci o răcitură, mâncăm o răcitură. Dacă este o carne pe gratăr, dacă este una la ceaun, mâncăm. Cum să nu mănânci?”, spunea ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea știe să gătească

Petre Daea a dezvăluit, mai nou, și că ştie să gătească, însă nu o face pentru că nu are timp.

„Eu de toate fac pentru că am învăţat de la muma. Mă lăsa acasă. Găseam şi lemne să aprind focul, scoteam şi apa din fântână să fac mămăliga, găseam şi făina să o învârtesc, găseam şi lingura de lemn să nu se prindă şi ştiam să fac. Te învaţă nevoia şi te învaţă dorinţa de a trăi şi a fi bine. Eu am avut şi nevoie pentru că eram copil sărac. Am avut şi dorinţa de a fi bine, am avut şi plăcerea de a face, am avut şi dragoste de fraţi, dragoste faţă de părinţi, într-un cuvânt am făcut ceea ce trebuia şi sunt foarte, foarte mulţumit”, a precizat Petre Daea.