Prototipul BMW vorbeste ca un om si isi schimba culoarea
Prototipul BMW vorbeste ca un om si isi schimba culoarea

BMW a prezentat un prototip care vorbește asemenea unei ființe umane și, în plus, își schimbă culoarea după dispoziția șoferului. De asemenea, ecranele de bord lipsesc. Mai multe detalii, precum și fotografii, în rândurile de mai jos ale articolului.

BMW a inventat mașina care vorbește și îli schimă culoarea. Cum arată mașina viitorului

Este vorba despre BMW i Vision Dee și a fost dezvăluit de constructorul german de automobile de lux la conferința CES, într-o lansare uimitoare. Directorul general Oliver Zipse a declarat că producția noii tehnologii va începe în 2025.

De asemenea, BMW are în plan să lanseze o nouă gamă de vehicule electrice, care se vor numi Neue Klasse.

Bordul BMW i Vision Dee, fără ecrane

Conceptul de autovehicul a fost mai mult adus în atenția publicului drept o mașină de spectacol, cu elemente care pot fi dificil de pus în producția de masă la prețuri competitive. Zipse a transmis că BMW „va aduce această tehnologie în Neue Klasse… în producție serioasă”.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale noului concept este bordul fără ecrane. Totuși, tabloul de bord are un glistor digital care controlează imaginile proiectate pe parbrizul mașinii. La nivelul cel mai ridicat, parbrizul ar putea arăt o lume digitală, virtuală, în locul străzilor reale ale orașului.

Arnold Schwarzenegger, prezent la lansarea BMW i Vision Dee

„Conducerea digitală nu se referă la cine are cel mai mare ecran”, a mai spus Oliver Zipse. Spre deosebire de BMW, Tesla a făcut din ecranul mare, de înaltă definiție, principala caracteristică a tablourilor de bord ale vehiculelor sale.

În timpul unei prezentări în care a fost prezent și actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger, BMW i-a acordat un rol cental lui „Dee”, asistentul digital care a conversat cu lumea prezentă, cu o voce feminină.

E Ink schimbă culoarea mașinii

Producătorul de autovehicule a prezentat și cea mai nouă aplicație a tehnologiei E Ink. Mașina i Vision Dee are 240 de celule de culoare separate, care se pot schimba în mod individual.

Astfel, în diferite momente, BMW i Vision Dee a fost într-o nuanță verde deschis, după care violet, apoi roșu cu dungi albe.