Dezactivati WIFI-ul telefonului cand plecati de acasa
Dezactivati WIFI-ul telefonului cand plecati de acasa

Experții în tehnologie au dezvăluit de ce trebuie să îți dezactivezi WiFi-ul când ești în oraș. Foarte mulți dintre români uită să dezactiveze WIFI-ul atunci când pleacă de acasă, lucru care nu se va mai întâmpla după ce veți vedea care sunt riscurile.

Așa poți să scapi de multe probleme. De ce trebuie să activezi datele mobile atunci când ești în oraș

Experții în securitate cibernetică au spus de ce nu este bine atunci când suntem plecați de acasă să avem WIFI-ul telefonului activat.

Având WIFI-ul ativat la telefon putem pica cu ușurință victima hacckerilor, care de abia așteaptă.

WIFI-ul activat implică un risc mare

În plus, navigarea va fi astfel mai rapidă și mai stabilă și veți economisi volumul de date, nefiind recomandat să lăsați mereu pornită conexiunea wireless a telefonului.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Hamburg, Germania, o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare în ceea ce privește securitatea.

Telefonul caută în permanență rețele pentru a se conecta

Atunci când modul WLAN este activ, telefonul caută constant posibilități de conectare cu rețelele disponibile în apropiere. În acest fel, veți lăsa un fel de „amprentă” în rețele, aceasta fiind ideală pentru hackeri.

Aceștia pot accesa punctele WLAN publice pentru a avea acces la telefoanele mobile ale altor persoane și pentru a prelua parole, nume, adrese de e-mail…etc. Experții îndeamnă populația să aibă mare grijă, în special la rețelele gratuite.

Ce s-a descoperit în urma unui studiu

De asemenea, în cadrul studiului realizat de Universitatea germană, au fost verificate 252.242 de căutări WLAN ale telefoanelor dintr-o zonă pietonală aglomerată cu ajutorul antenelor.

S-au găsit astfel 58.489 de SSID-uri, nume de rețele WLAN prin care telefoanele au apelat deja în trecut.

WI-FIU-ul poate dezvălui hoților unde locuiți

Pentru a ne afla în siguranță ar trebui să dezactivăm WiFi-ul atunci când ne deplasăm în afara locuinței, pentru a nu ni se crea un profil de mișcare.

Un alt pericol este acela că atunci când acesta este pornit, se poate afla unde locuiți, făcând astfel ca spargerea locuinței să se facă fără probleme de către cei certați cu legea.

Folosiți datele mobile în afara casei

Nu în ultimul rând, experții ne spun că escrocii cibernetici pot folosi o așa-numită cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută, astfel încât telefonul mobil să se conecteze la ea.

Astfel, aceștia recomandă folosirea datelor mobile. Procedând astfel se va economisi și baterie, telefonul nemaifiind nevoit să caute în permanență rețele la care să se conecteze.