Soția si soacra lui Catalin Chereches. Primarul cere pedeapsa aspra pentru soacra lui
Soția si soacra lui Catalin Chereches. Primarul cere pedeapsa aspra pentru soacra lui

Socrii primarului din Baia Mare, reținuți de DNA. Aceștia au vrut să mituiască o judecătoare ca să-și scape ginerele de închisoare. Când a auzit Cătălin Cherecheș ce s-a întâmplat, că mita s-a transformat într-un flagrant al DNA, cu ajutorul magistratului care nu s-a lăsat corupt, primarul cere acum cele mai dure pedepse pentru părinții soției lui.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, reținuți de DNA

Mama soției lui Cătălin Cherecheș, primar de Baia Mare, a fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, 8 noiembrie, în Cluj, când încerca să o mituiască pe judecătoarea care judeca dosarul ginerelui său, aceasta ajungând la judecătoare prin mama ei,care îi era prietenă soacrei primarului.

Banii, 50 de mii de euro, ar fi fost destinați scăpării ginerelui de pedeapsa cu închisoarea, numai că judecătoarea a transmis DNA-ului ce are de gând să facă mama soacră a primarului.

Astfel, soacra primarului Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce îi dădea bani judecătoarei care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție, pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, în care era vizat edilul orașului Baia Mare.

Citește și: DNA. Daniel Tudorache, diamante şi bijuterii de sute de mii de euro

Soacra lui Cătălin Cherecheș prinsă cu ajutorul flagrantului

Ofiţerii DNA au prins-o în flagrant pe soacra primarului Cătălin Cherecheș când încerca să dea o primă tranşă de 50.000 de euro mamei judecătoarei, urmând să mai plătească încă 50000 de euro. Întâlnirea a avut loc într-un restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca.

A doua zi, adică, azi, 9 noiembrie, la o zi după flagrant, primarul Cătălin Cherecheș a ieșit cu o declarație năucitoare care nu are cum să nu te facă să râzi în hohote. Acesta suține că nu a știut de așa ceva, de mita pe care intenționa să o dea mama soacră judecătoarei, și cere acum pentru mama soției o pedeaspă drastică.

”Mi se pare o prostie. Nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Nu a făcut-o în numele meu. Să-i se aplice prevederile legale. Lucrurile astea mi se par niște cretinități. Trebuie să fii tâmpit. Lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea, să știu despre ce e vorba. Lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat. Nu stă în Baia Mare și nu avem tangență. De unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei? Nu e exclus să fie o manevră, chiar și de soacră făcută”, a declarat Cătălin Cherecheș la ANTENA 3 CNN.

Și socrul lui Cătălin Cherecheș a fost reținut de DNA

Între timp, procurorii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore și pe numele socrului edilului din Baia Mare pentru complicitate la dare de mită. De asemenea, primarul orașului Baia Mare a venit și cu alte declarații în care susține că este în stare să dea și divorț.

Citește și: Elena Udrea a primit lovitura de grație

”Vă spun un lucru, daca sotia mea m-a mintit, mi-a ascuns lucruri indiferent din ce motiv, ea sau mama ei sa imi faca bine, in secunda doi, Chereches devine cel mai ravnit burlac al Romaniei”, a spus Cătălin Cherecheș.

În dosarul în care este cercetat în fază de apel, Cătălin Cherecheş a fost condamnat, în 2022, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, precum şi interzicerea unor drepturi, între care şi cel de a ocupa funcţia de primar. Decizia nu este definitivă, iar pe data de 19 octombrie 2023, Curtea de Apel Cluj a amânat pronunţarea.