Laurentiu Lacatusu, primul suspect prins in cazul crimei din Sibiu
Laurentiu Lacatusu, primul suspect prins in cazul crimei din Sibiu

Primul suspect prins în cazul crimei din Sibiu se află deja în custodia poliției. Fostul boxer nu recunoaște acuzațiile, iar ceilalți trei complici ai lui au părăsit deja România după decesul lui Adrian Kreiner.

Fost boxer, arestat în cazul crimei din Sibiu. Acesta nu recunoaște acuzațiile care i se aduc

A fost capturat unul dintre cei care ar fi intrat în casa omului de afaceri Adrian Kreiner și l-au jefuit pe acesta, nu înainte de a-l bate până i s-a oprit inima. Este vorba despre Laurenţiu Lăcătuşu, un bărbat în vâstă de 31 de ani din Dolj, fost boxer. Acum, pe numele acestuia a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Laurențiu Lăcătușu a fost prins de polițiști în comuna Valea Stanciului, județul Dolj, în timp ce se plimba cu motocicleta. De acolo, acesta a fost dus la sediul inspectoratului de poliție. Individul, fost boxer, nu a colaborat cu polițiștii și nu a recunoscut niciuna dintre acuzațiile care i se aduc. De la Craiova, acesta a fost condus în arestul IPJ Sibiu, acolo unde a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbații care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner au vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. În caz este implicată și o femeie, care ar fi închiriat casa de unde atacatorii l-au urmărit pe milionarul ucis în bătaie mai mult timp, pentru a vedea ce obiceiuri are.

Citește și: Crimă înfiorătoare în Alba

Ceilalți suspecți au părăsit România

Despre aceasta și despre ceilalți doi suspecți de uciderea lui Adrian Kreiner, ambii din Dolj, anchetatorii cred că ar fi fugit din România. Ar fi plecat în Belgia și Germania unde sunt stabiliți. Cei doi au antecedente de furt și tâlhărie și au fost dați în urmărire internațională.

”S-a demarat urmărirea penală împotriva a trei bărbați din județul Dolj, cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani. Aceștia sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată”, a declarat prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

În dosar a mai fost arestat și un bărbat din Timiș care i-ar fi transportat și cazat pe suspecți. Tot el l-ar fi ajutat pe unul dintre suspecți să părăsească România.

Adrian Kreiner a murit după ce a fost victima unui jaf în propria casă. Suspecţii – patru bărbaţi şi o femeie – au venit din judeţul Timiş, au închiriat un apartament și au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum. În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţa lui Adrian Kreiner, prin garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

Adrian Kreiner, torturat de atacatori

Trei indivizi cu cagule pe față au intrat în casa lui din Sibiu și l-au legat de mâini şi de picioare. El a fost pus pe jos, în living, într-o poziţie specifică de tortură, care duce la paralizie.

”În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul legăturii de tip Arbatachar. Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima  să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a spus procurorul Valentin Florescu.

Citește și: Ce variantă au mai luat în calcul polițiștii în cazul crimei din Sibiu

Hoții au sustras din casa lui Adrian Kreiner mai multe ceasuri de valoare 

”Suspecţii au părăsit locuinţa şi curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului”, a mai transmis procurorul. După comiterea faptei, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau o mașină.