Home ACTUALITATE Când se dau pensiile în aprilie 2024

Când se dau pensiile în aprilie 2024

Cand intra banii pensionarilor pe carduri în aprilie 2024

Când se dau pensiile în aprilie 2024, în contextul în care sumele vor trebui planificate și pentru cheltuielile de Paște. Cum Învierea Domnului pică pe 5 mai este puțin probabil ca pensiile să fie livrate mai înainte.

Când intră banii pe cardurile pensionarilor în aprilie 2024

Cum pensiile pe luna martie s-au dus de mult în multe cazuri, pensionarii se gândesc și planifică banii din pensia pe luna aprilie. În contextul în care, din acești bani vor trebui să se descurce și cu Sărbătorile Pascale.

Cum înainte de 5 mai, data la care se sărbătorește Paștele, mai sunt și zile libere de la stat. Astfel că este puțin probabil ca pensionarii să încaseze și pensia aferentă lunii mai înainte de Paște.

Astfel, pensionarii care au optat să primească pensia pe card ar urma să primească pensiile în jurul datei de 12 aprilie 2024, respectiv vineri.

Citește și: Cu cât crede Klaus Iohannis că trebuie majorate pensiile

În cazul pensionarilor care primesc pensia prin poștaș, sumele de banii ar urma să fie livrate în intervalul 1-15 aprilie.

Totul, în funcție de modul în care autoritățile centrale vor distribui banii și de modul în care se organizează poștașii din fiecare localitate.

Există și posibilitatea ca plata pensiilor să fie făcută cu câteva zile mai târziu luna aceasta.

Citește și: Ce pensie are Ion Țiriac

Poștașii ar putea întârzia cu pensiile?

Asta s-ar putea să nu fie neapărat un lucru rău pentru. Foarte mulți dintre pensionarii care, cel mai probabil, vor vrea să păstreze banii până după Paște.

Pe de o parte, pentru că pensiile sunt plătite pe card în jurul datei 12 a lunii, zi de vineri, există posibilitatea ca anumite pensii să intre pe card tocmai în săptămâna 15-19 aprilie 2024.

Citește și: Pensiile cresc cu 40% în 2024

Nu în ultimul rând, specialiştii atrag atenţia că protestele iniţiate de poştaşii din întreaga țară ar putea duce la o întârzieri.

Valabil pentru pensionarii care au optat să încaseze banii prin intermediul factorilor poştali.

Exit mobile version