Home CORONAVIRUS O nouă DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE din cauza CORONAVIRUSULUI. Cei ce intră...

O nouă DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE din cauza CORONAVIRUSULUI. Cei ce intră în țară trebuie să o completeze

Cei ce intra in tara vor trevui sa completeze o declaratie pe proprie raspundere

A apărut o nouă DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE din cauza CORONAVIRUSULUI. Cine trebuie să o completeze, vezi în rândurile de mai jos. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, ieri seară, care categorii de persoane vor fi exceptate de la măsura carantinei aplicate celor care ajung în România din ţări cu risc epidemiologic ridicat, precum şi suspendarea zborurilor către acestea. O nouă declarație pe propria răspundere va trebui completată de către toate persoanele care se întorc în țară pe aeroportul Henri Coandă.

Toate persoanele care intră în România pe calea aerului vor trebui să completeze o declarație proprie răspundere

A apărut o nouă declarație pe proprie răspundere, care va trebui completată de către toate persoanele ce revin în țară pe calea aerului. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat, ieri seară, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), că pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat de infectare cu noul coronavirus decât al României se impun o nouă serie de reguli.

Astfel, cei care stau trei zile trebuie să prezinte la intrarea în ţară un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore, iar cei care vor să stea pe termen mai lung vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Cei care intra in Romania si vor sa stea mai mult timp trebuie sa intre in carantina
Cei care intra in Romania si vor sa stea mai mult timp trebuie sa intre in carantina

Declarațiile pe propria răspundere pot fi completate online

De asemenea, persoanele care vin în România trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere – iar acest lucru se poate face şi online pentru cei care sosesc cu avionul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de joi, 8 octombrie, Hotărârea numărul 48 privind stabilirea excepţiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din ţările/zonele de risc epidemiologic precum şi pentru suspendarea zborurilor către acestea„, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Ce curse de zbor au fost suspendate din cauza elidemiei de coronavirus

Hotărârea stabileşte suspendarea zborurilor spre şi dinspre România în statele prevăzute în lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, cu excepţia celor spre şi dinspre statele membre ale Uniunii Europene, Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Emiratelor Arabe Unite şi Qatar.

Formularul online poate fi completat AICI.

Astfel, toate persoanele care ajung în România trebuie să dețină actul oficial, conform căruia acceptă perioada de izolare, carantinare sau spitalizare, după caz.

Declarațiile pe propria răspundere ajung la DSP

De asemenea, pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către DSP-uri a măsurilor ce se impun.

Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România.

Exit mobile version