Home ACTUALITATE Adrian Streinu Cercel. De ce se moare pe capete în România din...

Adrian Streinu Cercel. De ce se moare pe capete în România din cauza coronavirusului

Adrian Streinu Cercel sustine ca Romania se afla inca in valul unu al epidemiei de coronavirus

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a explicat de ce mortalitatea din cauza coronavirusului este în creștere în România, în acestă perioadă. Celebrul medic a subliniat totuși că în instituția medicală pe care el o conduce mortalitatea este una scăzută.

Adrian Streinu Cercel, declarații șoc despre epidemia de coronavirus. ”Mortalitatea este în creștere” 

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel a explicat de ce coronavirusul face din ce în ce mai multe victime în țara noastră.

Până duminică, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pacientii in stare grava au mai multe sanse sa scape in spitalele tehnologizate
Pacientii in stare grava au mai multe sanse sa scape in spitalele tehnologizate

Câte persoane sunt internate la ATI

Până acum, 5.872 persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. Astfel, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 9.984.

Dintre acestea, 749 sunt în stare gravă, internate la ATI. „Italia a reînceput în momentul de față să aibă infecții. În momentul în care ai un număr relativ mic de infecții e clar că și mortalitatea este mică. Așa s-a întâmplat și la noi.

Primul val al epidemiei nu s-a terminat

La noi, din păcate, primul val nu s-a terminat, suntem în continuare în primul val și vedem efectele primului val. Dacă vă uitați pe cifrele comparative la primul val din Franța o să vedeți că acolo era mortalitate de nu puteai să o numeri. (…)

În momentul de față noi suntem în acea perioadă a primului val unde mortalitatea este în creștere, dar și asta este diferențiată.

Tehnologia face diferența dintre viață și moarte

De exemplu, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, mortalitatea este de 2,3. ceea ce demonstrează că se poate. În alte locuri unde tehnologia nu este atât de bine pusă la punct mortalitatea este mai mare„, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Exit mobile version