Home ACTUALITATE EXCLUSIV Compania TAROM, în cădere liberă! Piloții nu și-au mai primit diurnele...

EXCLUSIV Compania TAROM, în cădere liberă! Piloții nu și-au mai primit diurnele și se gândesc cu groază la ziua salariului

Pilotii TAROM nu si-au mai incasat diurnele

Situația se agravează pe zi ce trece la TAROM, unde piloții au fost nevoiți să zboare de ceva vreme pe banii lor, deoarece compania nu și-a permis, momentan, să le plătească diurnele. Acest lucru pare începutul restructurărilor anunțate de sindicaliști, care susțin că se pregătește concedieri masive.

Piloții TAROM zboară pe banii lor. Compania nu le-a mai plătit diurna și vine data de salariu

”Sunt probleme la TAROM. Piloții și însoțitorii de zbor nu și-au mai luat diurnele de aproape o lună. Nici salariile nu știm exact de unde le vom plăti, deoarece momentan nu sunt bani”, ne-a declarat o sursă bine informată din TAROM.

Situația de la TAROM este departe de a fi remediată. În prezent, compania operează la 30% din capacitate, iar procentul este estimat să scadă, în perioada de iarnă. Sindicaliștii din Compania Națională de Transport Aerian TAROM S.A. estimează că aproximativ 1.400 de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic, aproape 90% din totalul angajaților.

Pilotii TAROM nu si-au mai incasat diurnele
Pilotii TAROM nu si-au mai incasat diurnele

Sidicaliștii se așteaptă la concedieri masive

Anul acesta sunt estimate pierderi de peste 100 milioane de euro. Până în acest moment, din companie au plecat voluntar 150 de oameni și se pregătesc alți 1400 să fe dați afară, după cum susțin sindicaliștii. TAROM nu mai are fonduri nici entru achitarea ratelor la aeronavele achiziționate, iar compania de stat se pare că este într-un picaj necontrolat. Mai mult decât atât, se pare că angajații pregătesc un protest.

Mesajul SOS al TAROM a ajuns la Comisia Europeană, care ar putea salva compania aeronautică. Sindicaliștii spun însă că nu este suficient.

Comisia Europeană a anunţat recent că a aprobat o garanţie de stat în valoare de aproximativ 19,3 milioane euro (aproximativ 94 de milioane de lei) în favoarea companiei aeriene de stat TAROM, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Măsura are drept obiectiv despăgubirea companiei aeriene pentru pierderile provocate direct de pandemia de coronavirus şi restricţiile de călătorie introduse de România şi alte ţări de destinaţie pentru a limita răspândirea coronavirusului în perioada 16 martie – 30 iunie. Acestea au obligat Tarom să îşi anuleze majoritatea zborurilor programate, ceea ce i-a afectat puternic cifra de afaceri.

Exit mobile version