Home ACTUALITATE Șeful forţelor armate britanice vorbește despre cel de-al Treilea Război Mondial! Ce...

Șeful forţelor armate britanice vorbește despre cel de-al Treilea Război Mondial! Ce rol joacă pandemia de coronavirus

Seful fortelor armate britanice vorbeste despre cel de-al Treilea Razboi Mondial

Șeful forţelor armate britanice, Nick Carter, vorbește despre cel de-al Treilea Război Mondial, în condițiile în care nesiguranţa globală este într-o continuă creștere.

Șeful forţelor armate britanice vorbește despre cel de-al Treilea Război Mondial

Nick Carter a vorbit și despre rolul pe care îl joacă pandemia de coronavirus în sporirea nesiguranței la nivel mondial, dar un alt factor pe care acesta îl vede ca fiind foarte important este criza economică care va veni.

Într-un interviu difuzat chaiar de Duminica Pomenirii, comemorările anuale desfăşurate în Regatul Unit în amintirea celor ucişi sau răniţi în cele două războaie mondiale şi în conflictele ulterioare, Nick Carter a atras atenţia că escaladarea tensiunilor regionale şi erori de judecată ar putea duce în cele din urmă la un conflict extins.

Seful fortelor armate britanice vorbeste despre cel de-al Treilea Razboi Mondial
Seful fortelor armate britanice vorbeste despre cel de-al Treilea Razboi Mondial

”Trăim într-un moment în care lumea este un loc foarte nesigur”

”Cred că trăim într-un moment în care lumea este un loc foarte nesigur şi neliniştit şi, desigur, dinamica competiţiei globale este deopotrivă o caracteristică a vieţilor noastre, şi cred că riscul real pe care îl avem cu un număr destul de mare de conflicte regionale aflate în desfăşurare în acest moment este să ne confruntăm cu o escaladare pornită dintr-o eroare de judecată”, a declarat Nick Carter, la Sky News.

Întrebat dacă se referă la faptul că există o ameninţare reală de declanşare a unui alt război mondial, Carter a răspuns: ”Spun că există un risc şi trebuie să fim conştienţi de aceste riscuri”.

”Istoria nu se repetă, dar are o ritmicitate”

”Dacă uităm de oroarea războiului, atunci cred că cel mai mare risc este că oamenii ar putea considera că a merge la război este un lucru rezonabil”, a avertizat el.

”Trebuie să ţinem minte că poate că istoria nu se repetă, dar are o ritmicitate, şi dacă privim în urmă la ultimul secol (şi la perioada de) dinaintea ambelor războaie mondiale, cred că nu se poate pune la îndoială faptul că a existat o escaladare care a dus la erori de judecată care au dus în cele din urmă la războaie de proporţii pe care sperăm să nu le mai vedem vreodată”, a explicat şeful forţelor armate britanice.

Exit mobile version