Home ACTUALITATE Medicul-erou Cătălin Denciu are și coronavirus. Ce spun medicii belgieni

Medicul-erou Cătălin Denciu are și coronavirus. Ce spun medicii belgieni

Medicul-erou Catalin Denciu are si coronavirus

Vin vești proaste din Belgia, aolo unde doctorii l-au testat pentru coronavirus pe medicul-erou Cătălin Denciu. Rezultatul testului a fost pozitiv, așadar situația se înrăutățește pentru medicul care a suferit arsuri foarte grave în timp ce încerca să-și saveze pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări.

Medicul-erou Cătălin Denciu are și coronavirus

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, a anunțat, la Digi24, că medicul Cătălin Denciu a fost ars pe 75% din suprafața corpului. De asemenea, ministrul a anunțat că medicul a intrat pe dializă în Belgia chiar astăzi. În plus, el a fost și reconfirmat cu COVID-19 în urma producerii incendiului, a mai anunțat ministrul Sănătății.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv” a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Întrebat dacă ”a mai fost pozitiv”, ministrul a răspuns că ”el a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”.

Medicul-erou Catalin Denciu are si coronavirus
Medicul-erou Catalin Denciu are si coronavirus

Doctorul Cătălin Denciu a mai fost infectat cu coronavirus, dar se vindecase

Ministerul Sănătăţii informează că medicul Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă, iar medicii belgieni vor face în cursul zilei de marţi o examinare specifică – scaner – pentru a vedea cu exactitate care este profunzimea arsurilor acestuia.

”Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.  În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate  profunzimea arsurilor”, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Exit mobile version