Donald Trump încă suferă de pe urma coronavirusului
Donald Trump încă suferă de pe urma coronavirusului

Președintele Donald Trump a avut prima ieșire oficială, după ce s-a externat din spital! Specialiștii spun că președintele Americii încă nu s-a recuperat total și respiă cu dificultate, după ce a contractat coronavirus.

Donald Trump încă suferă de pe urma coronavirusului

Preşedintele american Donald Trump a revenit luni seară la Casa Albă, după ce timp de trei zile a fost tratat de Covid-19 la Walter Reed Medical Center.

Momentul de luni seară de la Casa Albă, din Balconul Truman, a fost unul pregătit atent, la câteva ore după ce Trump a sugerat pe Twitter că va fi externat şi că boala nu este o ameninţare serioasă.

Donald Trump încă suferă de pe urma coronavirusului
Donald Trump încă suferă de pe urma coronavirusului

Specialiștii spun că președintele SUA respiră cu dificultate

Donald Trump a părăsit spitalul la costum și cravată, dar şi cu masca pe figură. El a salutat cu pumnul ridicat, în semn de reuşită, dar a refuzat să răspundă întrebărilor presei.

La Casa Albă, a urcat scara exterioară şi a pozat în faţa unor steaguri montate la balcon, unde imediat şi-a scos masca. El a rămas fără mască şi în timp ce a fost salutat de angajaţi de la Casa Albă, care purtau măşti, şi a filmat două clipuri pe care le-a publicat apoi online, potrivit News.ro.

Însă imaginile arată că Trump respiră cu dificultate, potrivit medicului Ilan Scwartz, expert în boli pulmonare și asistent universitar la Universitatea Alberta.

”Nu este un om a cărui stare s-a îmbunătățit”

”Este un exemplu de manual privind dificultățile respiratorii. Pe lângă mușchii respiratorii (diafragma și mușchii intercostali care măresc cavitatea toracică), sunt activați și mușchii gâtului pentru a-l ajuta să respire”, a explicat Scwartz.

Și un medic britanic a observat că Trump încă are probleme după infectarea cu coronavirus, după ce a văzut imaginile de pe balconul Casei Albe, scrie Business Insider.

”Dacă te uiți la filmare, este clar că respiră cu dificultate. Nu este un om a cărui stare s-a îmbunătățit”, a declarat marți și medicul Zoe Norris la BBC.