”Sa fac spume daca stiu”, reteta de prajitura care a innebunit Internetul
”Sa fac spume daca stiu”, reteta de prajitura care a innebunit Internetul

”Să fac spume dacă știu” este cea mai în voga rețetă de pe Internet! Aceasta este, de fapt, rețeta unei prăjituri delicioase, pe care toate gospodinele o caută cu frenezie! Dar de unde a plecat rețeta cu nume neortodox și cum se prepară, de fapt? Ei bine, aflați mai jos.

”Să fac spume dacă știu”, rețeta de prăjitură care a înnebunit Internetul

”Să fac spume dacă știu” este rețeta care a încins Internetul, în ultimele zile! Aceasta este foarte căutată pe rețeaua de socializare Tik Tok, iar gospodinele fac orice pentru a intra în posesia ei.

Prăjitura respectivă este una cu adevărat delicioasă, iar celebra Jamila a vorbit și ea despre prăjitura ”să fac spume dacă știu”. Dar de unde a plecat totul? Ei bine, pe Tik Tok are cont un tânăr din București care o filmează pe mama sa făcând tot felul de rețete.

Arde Tik Tok-ul

Femeia gătește mâncare, dar și prăjituri pentru membrii familiei sale. Zilele trecute, acesta a întrebat-o pe mama sa cum se numește prăjitura delicioasă pe care a preparat-o. Femeia i-a răspuns scurt și la obiect: ”Să fac spume dacă știu”.

Postarea respectivă a fost urmărită de mii și mii de internauți, iar cei mai mulți dintre ei au dorit să-și prepare și ei acasă prăjitura respectivă, care a căpătat această denumire neortodoxă.

Iată ingredientele pentru prăjitura ”să fac spume dacă știu”

  • 125 g de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • cacao
  • vanilie sau rom

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc într-o ulcică suficient de mare, unde să încapă apoi și untul, împreună cu făina și zahărul. Atenție! Trebuie să amestecăm ușor până ce ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.

Continuăm să amestecăm cu telul ușor în compoziție până când aceasta începe să se lege, să se închege. Când a ajuns la textura pe care o dorim, destul de vâscoasă, o luăm de pe foc și împărțim compoziția în două cantități egale.

Într-unul dintre vase adăugăm două-trei linguri de cacao și esența de rom, apoi încorporăm, iar în cealaltă punem esența de vanilie. Avem apoi nevoie de o tavă în care turnăm pe rând cele douăcompoziții. Prima va fi cea albă, avem grijă să se întindă pe fundul tăvii, după care venim cu cea de cacao, la fel, pe toată suprafața tăvii.

După ce am termint de turnat straturile respective, prăjitura se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider. Rețeta ”să fac spume dacă știu” este gata! Înainte să o servim, se presară cacao deasupra sau se poate decora cu diferite fructe, după plac. La fel de bine se poate prepara și într-un pahar! Vă urăm poftă bună!