Prognoza meteo de marti, 17 noiembrie
Prognoza meteo de marti, 17 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru ziua de marți, 17 noiembrie. Astfel, aflăm că pe parcursul zilei vor fi înnorări şi va ploua pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania şi nordul Moldovei.

Așa arată prognoza meteo valabilă pentru ziua de marți, 17 noiembrie

În restul ţării cerul va fi parţial noros, în primele ore pe alocuri ceaţa va persista, iar ploi slabe sau burniţă se vor semnala izolat, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Maximele zilei, în marea lor majoritate apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei şi 14…15 grade în estul Munteniei şi în Dobrogea.

Prognoza meteo de marti, 17 noiembrie
Prognoza meteo de marti, 17 noiembrie

Cum va fi vremea în București

Cu venirea serii, aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-est, iar ceaţa se va forma pe spaţii mici, în special în vestul teritoriului. Izolat, îndeosebi în centru şi în est, se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1700 m, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, marți, 17 noiembrie. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă şi pe litoral. Minimele termice, mai ridicate decât cele specifice datei, vor fi cuprinse în general între 2 şi 9 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări trecătoare ziua, dar mai persistente în cursul serii şi al nopţii când temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. În special în orele dimineţii şi cu precădere în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă.

Ieșenii vor avea parte pe 17 noiembrie de o vreme mohorâtă. Cerul va fi acoperit de nori în proporție de 94%, în prima parte a zilei. Sunt 25% șanse de ploaie, iar vântul va adia cu 17 kilometri pe oră. Temperatura maximă va atinge doar 8 grade Celsius, iar seara aceasta va scădea până la 4 grade Celsius. Seara, cerul va fi acoperit de nori în proporție de 99%, ir șansele de ploaie cresc simțitor, până la 65%.

Și timișorenii vor avea parte marți de o vreme mohorâtă. Cerul va fi acoperit de nori n proporție de 92%, în prima parte a zilei, apoi procentul va scădea ușor, seara, până la 85%. Sunt șanse de plaoie de 65%, iar temperaturile maxime vor atinge 10 grade Celsius, pe când seara vor ajunge la 6 grade Celsius.