Sunt anuntate temperaturi scazute in Transilvania
Sunt anuntate temperaturi scazute in Transilvania

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au făcut prognoza meteo pentru miercuri, 2 decembrie 2020. Meteorologii au vești proaste. Sunt anunțate ninsori în unele zone ale țări, precum și temperaturi foarte scăzute.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 2 decembrie 2020. Ninsori și temperaturi de -15 grade Celsius

Potrivit prognozei meteo ANM, vremea va fi rece, cu temperaturi minime cuprinse între -15 grade Celsius în estul Transilvaniei și 2 grade Celsius în nordul litoralului, scrie rtv.net.

De asemenea, cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și la munte și parțial noros în restul României. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în Dobrogea, pe arii restrânse în Muntenia și cu totul izolat posibil în Oltenia și în Moldova.

Sunt anuntate ninsori in Dobrogea
Sunt anuntate ninsori in Dobrogea

Vântul va viscoli ninsoarea

Vântul va sufla slab și moderat, iar local cu intensificări în Dobrogea, unde la rafală vor fi viteze în general de 45-50 de kilometri la oră, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Potrivit meteorologilor ANM, se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură, în sud-vestul teritoriului și pe suprafețe mici în rest.

Cum va fi vremea în București

Potrivit ANM, vremea va fi rece în București. Cerul va mai avea unele înnorări, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. De asemenea, vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă în București va fi de -4…-3 grade Celsius.

În țară, vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte și parțial noros în restul teritoriului.

Prognoza meteo ANM miercuri, 2 decembrie, în țară

În Dobrogea, estul extrem al Munteniei și sud-estul Moldovei, în prima parte a zilei de miercuri vor predomina ninsorile, apoi, treptat, vor apărea și ploi și lapoviță, care pe alocuri, mai ales noaptea vor favoriza depuneri de polei.

În restul teritoriului izolat vor fi burnițe sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului și pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45-55 de kilometri la oră.

Temperaturile pentru miercuri, 2 decembrie 2020

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -15 grade în estul Transilvaniei și 3 grade în nordul litoralului. Local dimineața și noaptea va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.