Prognoza meteo pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021
Prognoza meteo pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021. Astfel, aflăm că sâmbătă, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă.

Așa arată prognoza meteo pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021

Temperaturile maxime, în creştere față de ziua precedentă în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, se vor încadra între 7 și 13 grade, ușor mai coborâte în depresiuni, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 6 grade.

În prima parte a intervalului cerul va fi senin, exceptând primele ore ale dimineții, când pe arii restrânse în sud-est va fi nebulozitate joasă sau ceață. Noaptea, în regiunile extracarpatice și parțial în cele centrale va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, ce posibil se vor asocia cu burniță, în timp ce în restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în cele sud-vestice unde trecător, pe suprafețe mici, va ploua slab.

Prognoza meteo pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021
Prognoza meteo pentru weekendul 2-3 ianuarie 2021

Cum va fi vremea în București

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor înregistra viteze mai mari în a doua parte a intervalului.

În București, vremea va fi frumoasă pe parcursul zilei și se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult senin, însă în primele ore ale dimineții și din nou pe parcursul nopții va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo pentru ziua de duminică, 3 ianuarie

Duminică, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.

Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în sud-vest, în est şi zonele deluroase din sud, unde ploile vor fi frecvente şi local moderate cantitativ. În restul teritoriului temporar va ploua în general slab.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în prima parte a intervalului, la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile; mai ales în masivele sudice şi sud-vestice se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

Câte grade vor fi duminică în Capitală

Vântul va sufla tare la începutul zilei în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada la altitudini de peste 1700 m; în restul teritoriului vântul va fi slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi izolat şi trecător în celelalte regiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief din est, sud şi centru local se va forma ceață.

În București, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minima va fi de 6…8 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.