Un vortex polar se apropie de Romania
Un vortex polar se apropie de Romania

Avertizare de vreme severă, pentru următoarea perioadă! Un vortex polar se aproapie de România și aduce cu el temperaturi foarte scăzute! Oamenii vor resimți puternic diferențele de temperatură!

Un vortex polar se apropie de România

Astfel, de la 12-14 grade cât am avut săptămâna trecută, iarna a început să-și intre în drepturi. În ultimele 24 de ore a nins în majoritatea regiunilor din țară, iar veștile rele nu se opresc aici.

Meteorologii au anunțat că un vortex polar se apropie de țara noastră și va aduce cu el temperaturi record, care nu au mai fost înregistrate în România de ani buni. ANM avertizează că se va face foarte frig, iar temperaturile vor scădea chiar și până la – 20 de grade Celsius!

Un vortex polar se apropie de Romania
Un vortex polar se apropie de Romania

Temperaturile vor scădea brusc, până la -20 de grade

Așadar, după zăpadă va veni gerul. Acesta se va instala în România începând de joi. Meteorologii spun că ninsorile se vor opri, iar gerul va lovi năprasnic. Cel mai frig va fi duminică, când temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius.

”Azi mai avem precipitaţii în sudul ţării. Va fi lapoviţă, în cursul zilei, în Oltenia, Muntenia. Zilele următoare ne rezervă ceva ninsori prin centru, în nord, în zonele intracarpatice, mai mult în zonele montane. Temperaturile scad serios începând de joi, astfel că, vineri dimineaţă, ne trezim cu temperaturi la limita gerului în cea mai mare parte a ţării şi cu temperaturi negative pe parcursul zilei.

Cum va fi vremea în București

Vom avea ger în cea mai mare parte a ţării noaptea în week-end, iar ziua temperat vor fi negative chiar foarte scăzute, sub minus 5 grade, chiar şi la Bucureşti. Temperaturile nu ne aşteptam să crească până spre mijlocul săptămânii viitoare chiar. Rămâne foarte foarte rece vremea până atunci, începând de joi”, anunță meteorologul ANM Robert Manta.

Și în București vor scădea temperaturile. în cea mai ”călduroasă” zi se vor înregistra -2 grade, însă temperaturile vor fi, în general, de -6 grade pe timp de zi, iar seara vor scădea până la -10 grade Celsius.

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea cu 10 grade sub media anuală pentru această perioadă a anului, din cauza vortexului polar care se apropie de România. Acest vortex polar a fost responsabil pentru temperaturile de -27 de grade care au fost atinse în Statele Unute ale Americii, în anul 2014!