Se inchid restaurantele din Capitala?
Se inchid restaurantele din Capitala?

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a cerut închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane, precum și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber, după ce numărul de cazuri noi de coronavirus a explodat.

DSP vrea să închidă restaurantele din București

DSP cere închiderea restaurantelor din București și precizează că recomandările sunt făcute din cauză că în București rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 1,86, mai mare de 1,5, așa cum prevede legea.

Propunerile făcute de DSP București:

-interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane;

DSP vrea inchiderea restaurantelor din Capitala
DSP vrea inchiderea restaurantelor din Capitala

-obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri;

-închiderea barurilor, restaurantelor și a cafenelelor;

-interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis;

-intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

Decizia se discută la această oră în sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgentă

Virgil Guran, deputat, consilier al premierului Ludovic Orban, a declarat luni la Antena 3 că este posibil ca autoritățile să introducă în București obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în anumite zone ”roșii”, precum și carantinarea unor anumite zone.

E posibil să se introducă în anumite zone, cartiere, sau zone aglomerate„, a spus Virgil Guran, despre masca de protecție în spațiul liber, în București.

1591 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 1.591 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a doar 6.537 de teste. Bucureştiul atinge un nou record de cazuri: 562 de îmbolnăviri în 24 de ore.

Cel mai mare număr de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în Bucureşti fusese anunţat în 2 octombrie, respectiv 517 cazuri. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 592 de pacienţi infectaţi cu virusul ucigaș. De asemenea, 45 persoane infectate cu coronavirus au murit în ultimele 24 de ore.