Incendiu devastator in Coreea de Sud
Incendiu devastator in Coreea de Sud

Un incendiu de proporţii are loc în Coreea de Sud, unde un zgârie-nori de 33 de etaje arde ca o torţă. Imaginile cu incendiul devastator au fost postate pe reţelele de socializare. Sute de persoane au fost evacuate şi alte zeci au ajuns la spital intoxicate cu fum.

Incendiu spectaculos în Coreea de Sud. Un zgârie-nori de 33 de etaje a ars ca o torţă

Un incendiu de proporţii a avut loc în Coreea de Sud. O clădire zgârie-nori de 33 de etaje a ars ca o torţă. Incendiul s-a produs în oraşul Ulsan, Coreea de Sud, la un bloc de 33 de etaje care numără nu mai puțin de 120 de apartamente, dar și magazine. Primul apel de urgență a fost făcut de un locatar.

Astfel, pompierii au ajuns la clădire la cinci minute după primirea apelului. Potrivit presei locale, flacările ar fi izbucnit între etajele 8 si 12 ale clădirii şi s-ar fi extins rapid din cauza vântului care bate puternic.
Şeful Departamentului de Pompieri din Ulsan a declarat că până în prezent nu au fost raportate persoane decedate. Aproximativ  91 de persoane au fost trimise la spital cu răni ușoare, precum şi cu probleme respiratorii din cauza fumului inhalat.

77 de persoane au fost salvate din clădire şi alte 82 au fost cazate la un hotel din apropiere.

Vineri dimineață pompierii încă se mai luptau cu flăcările

Vineri dimineaţa pompierii au declarat că flăcările încă ard pe ultimele trei etaje de pe partea de vest a clădirii, alimentate de vântul care încă sufla cu putere.

Echipajele lucrează acum în ture de câte 200 de pompieri pentru a verifica fiecare etaj al clădirii, pentru a nu mai exista focare. Prim-ministrul sud-coreean Chung Sye-kyun le-a mulțumit pompierilor din Ulsan pentru intervenţia promptă și și-a exprimat părerea de rău celor afectați într-o postare pe Facebook, vineri dimineață.

Premierul a cerut mai multe măsuri împotriva incendiilor

De asemenea, el a cerut ministerelor guvernamentale și autorităților de prevenire a incendiilor să ofere măsuri de protecție mai puternice și planuri de pregătire împotriva acestor situații.

Coreea de Sud s-a confruntat cu mai multe incendii majore în ultimii ani. Cel mai recent este un incendiu din orașul Icheon, din luna aprilie, care a izbucnit pe un șantier și în care 38 de persoane au murit şi alte 10 au fost rănite.