Femeie bolnava de coronavirus, accidentata intr-un eveniment rutier
Femeie bolnava de coronavirus, accidentata intr-un eveniment rutier

O femeie care era infectată cu coronavirus a fost rănită joi seară într-un accident în timp ce era dusă la spitalul COVID din Bârlad.
Ambulanța care o transporta pe femeie a fost acroșată de un camion care a intrat pe contrasens. Șoferul de pe ambulanță a suferit și el răni serioase în urma impactului.

Femeie care suferea de coronavirus, rănită într-un accident rutier. Cum s-a întâmplat totul

O femeie care era suferindă de coronavirus a fost rănită după ce ambulanța care o transporta la spitalul COVID din Bârlad a fost acroșată de un camion care a intrat pe contrasens, scrie stirileprotv.ro.

Accidentul a avut loc în dreptul localităţii Muntenii de Jos, județul Vaslui. Ambulanţa transporta pacienta de 35 de ani la spitalul Suport COVID, din Bârlad, şi avea semnalele acustice şi luminoase pornite.

Soferul de pe ambulanta a fost si el ranit in accident
Soferul de pe ambulanta a fost si el ranit in accident

Șoferul de camion, vinovat de producerea accidentului

Martorii la accident spun că şoferul camionului ar fi tras de volan ca să evite o mașină care oprise brusc în fața lui, pentru a face loc ambulanței. Aşa a intrat a ajuns contrasens.

Era maşina oprită şi tirul a vrut să depăşească. A venit salvarea din sus şi s-a întâmplat nenorcirirea”, a povestit o localnică. Șoferul de camion nu ar fi fost atent, astfel că s-a produs accidentul.

Șoferul ambulanței a fost și el rănit în urma impactului

Neatenţia şoferului de pe camion. Trebuia să dea prioritate la salvare. Nu a dat prioritate şi s-a tamponat”, a spus un alt martor prezent la fața locului accudentului. ”Au rezultat două victime.

E vorba despre şoferul de pe ambulanță, care prezintă un traumatism toraco-abdominal, fiind conştient şi stabil hemo-dinamic şi pacienta de pe targă, care prezintă un traumatism abdominal. Asistenta nu prezenta nimic în acel moment, dar a fost transportată la spital pentru investigaţii amănunţite”, a declarat Dan Ungureanu, Ambulanța Vaslui.

Șoferul camionului s-a ales cu dosar penal

Şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. ”Niciunul dintre şoferi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În continuare se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a declarat Silvia Manta, IPJ Vaslui.

De asemenea, traficul în zona a fost blocat ore bune. Din cauza accidentului s-au format cozi de kilometri pe ambele sensuri de circulație.