Care sunt alimentele nesanatoase pentru organism
Care sunt alimentele nesanatoase pentru organism

Mai multe alimente pot provoca probleme grave sistemului digestiv uman. Ce se poate întâmpla în urma consumului acestora și care sunt ele, vezi un pic mai jos.

Foarte multe alimente ne fac rău. Care sunt acestea

În cazul în care ai dese probleme cu sistemul digestiv, trebuie să știi că acest lucru este din cauza alimentelor pe care le consumi, care pe lângă kilogramele în plus, pot determina și apariția unor mari neplăceri.

După ce vei citi articolul de mai jos vei putea să eviți neplăcerile provocate de consumul animitor alimente care nu-ți pieresc.

Carnea slaba trebuie sa o inlocuiasca pe cea grasa
Carnea slaba trebuie sa o inlocuiasca pe cea grasa

Alimentele bogate în carbohidrați

Acest tip de alimente pot duce la afecțiuni grave de sănătate. Din această cauză, este foarte important să fie consumate în cantități cât mai mic și cât de rari.

Alimentele bogate în carbohidrați sunt pâinea, chipsurile, pastele, cerealele, orezul alb și covrigii.

Grăsimile nesănătoase

Grăsimile nesănătoase sunt cauza de acumulărilor din zona taliei. Grăsimile trans trebuie evitate, fiind foarte nocive pentru organism.

Acestea se repăsesc în preparatele procesate, în lactate precum margarina, dulciuri și snaksuri.

Carnea Grasă

Fiind un aliment greu de digerat, carnea grasă consumată des poate determina apariția bolilor de inimă, asociate în mod direct cu riscul de a face stop cardio-respirator.

Astfel, este de preferat o carne mai slabă, iar mezelurile ar trebuie șterese de pe lista de consum.

Cartofii prăjiți

Cartofii sunt adorați de multă lume, însă sunt puțini aceia care știu cât de mult pot dăuna stomacului. Asta se întâmplă din cauza faptului că provoacă reflux gastric.

În plus, stomacul are nevoie de mai mult timp să îi digere, din cauza cantității ridicate de grăsimi conținute.

Fructoza în exces

Alimentele cu un conținut mare de fructoză duc la balonare sau diaree. Un studiua a arătat că pacienților cărora li s-au scos din dietă fructoza au avut mai puține simptome de acest gen.

Astfel, este recomandat să consumăm în cantități moderate mere, pepene, sparanghel, miere și mango.

Alimente ce tratează durerea de stomac

Bananele conțin fibre naturale și compuși antiinflamatori care tratează durerea de stomac. Bananele reduc aciditatea gastrică și stimulează dezvoltarea bacteriilor sănătoase în intestine.

Orezul este foarte bogat în amidon și fibre naturale ce protejează mucoasa gastrică împotriva excesului de acid. Asta ajută procesele digestive. De asemenea, orezul are un efect calmant, ameliorând inflamațiile și durerea abdominală.