Vaccinul american a provocat o boala inexplicabila
Vaccinul american a provocat o boala inexplicabila

VACCIN CORONAVIRUS. Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului coronaviruis după ce un participant s-a îmbolnăvit grav cu o boală inexplicabilă. Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anti-coronavirus pentru că unul dintre participanţii la teste s-a îmbolnăvit. Medicii încearcă acum să dea de cap bolii apărute voluntarului la teste.

VACCIN CORONAVIRUS. Johnson & Johnson a oprit testarea după ce un participant s-a îmbolnăvit, asta însemnând că produsul nu este eficient.

Deja, testările noului vaccin ajunseseră în faza a treia de testare, foarte avansată, când un participant pe care se testa produsul a făcut o boală misterioasă. „Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant” a anunţat într-un comunicat Johnson & Johnson.

Americanii au precizat că există o diferenţă între o „pauză de studiu” ca urmare a deciziei companiei şi o „oprire reglementară” instituită de o autoritate sanitară de reglementare.

Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului anti-coronavirus
Johnson & Johnson a oprit testarea vaccinului anti-coronavirus

Medicii vor ca persoana afectată să fie în siguranță

De asemenea, în anunţ, compania farmaceutică şi-a reafirmat „angajament puternic faţă de siguranţă„, informând că boala participantului a fost examinată de medicii personali, precum şi de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare a siguranţei.

Gigantul farmaceutic din SUA este una din numeroasele companii care se bat la nivel mondial pentru producerea primului vaccin anti-coronavirus.

Vaccinul se află în faza a treia de testare

În prezent, vaccinul se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa.

În acest timp, o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo. În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.

AstraZeneca a pățit aproape la fel

AstraZeneca oprise testarea vaccinului anti-COVID-19, după ce, la fel, un pacient a fost depistat cu o boală misterioasă. Voluntarul britanic a fost descoperit ca suferind de milelită transversă, o afecțiune a măduvei coloanei vertebrale.

Nu se știe dacă particpantul o avea dinainte sau a făcut-o ca urmare a administrării testului. Oricum, Universitatea Oxford și compania AstraZeneca au anunțat că vor relua testele clinice în Marea Britanie pentru vaccinul experimental anti-coronavirus.